Cartofi carbonara. Rețeta rapidă pentru momentele în care nu ai timp. Se prepară în doar 15 minute
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pixabay.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pixabay.com
Dacă ești fan al pastelor Crabonara, cu siguranță îți va plăcea și această rețetă. Iată cum se prepară...

Ingrediente

1kg cartofi
150g carne de curcan
1 ceapă mică
300 ml smântână pentru gătit
100 g de parmezan
1 ou
sare și piper
pătrunjel tocat (opțional, pentru decorat)
2-3 felii de bacon
unt

Cum se prepară

Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius. Unge o tavă cu unt. Se pun cartofii la fiert în apă fierbinte cu sare, după cum dorești:  curățați, tăiați rondele, cubulețe sau chiar întregi. Se lasă 10-15 minute la fiert, în funcție de grosime.

ATENȚIE: nu trebuie să îi lași să se facă până la capăt.

Amestecă smântâna cu oul, parmezanul și asezonează cu sare și piper. Taie ceapa julien, pune-o la prăjit în unt. După ce devine ușor aurie și sticloasă pune curcanul tăiat cubulețe. Se lasă la călit puțin, cam până începe să se simtă aroma cărnii fripte de curcan. Separat, dacă vrei, pune la projit niște bacon tăiat mărunt.

Scurge cartofii de apă, taie-i dacă nu i-ai tăiat de la bun început. Pune-i în tavă, toarnă sosul și presară deasupra bucățile de curcan ușor fripte. Amestecă ușor toate ingredientele. Presară pătrunjel pe deasupra. Dă la cuptor până se rumenește ușor – circa 30 de minute. După 15 minute, redu la jumătate focul. S-au făcut când cartofii s-au pătruns.

BONUS:  Spaghete Carbonara, rețetă. Deliciu rapid și ușor de făcut

Ingrediente

400 g spaghete
200 g guanciale (alternativ pancetta/bacon)
4 gălbenuşuri
+75 g brânză pecorino
sare
piper

Cum se prepară

Spaghete Carbonara, rețetă. Pune apă la fiert, cu o linguriţă de sare. Când începe să fiarbă, adaugă pastele și ține-le 4-5 minute pe foc. Până fierbe apa, taie guanciale cubuleţe (dacă găsești în magazine, sau pancetta/bacon).

Spaghete Carbonara, rețetă. Bate gălbenuşurile cu 40-50 g de brânză pecorino (poţi folosi şi parmezan). Frige baconul în tigaie fără ulei, până când devine crocant şi grăsimea se topeşte. Când pastele au fiert, scoate-le şi pune-le peste bacon, scrie retetepractice.ro. Agită pastele un minut, apoi adăugă o cană de din apa în care au fiert.

Spaghete Carbonara, rețetă. Lasă pastele să se răcească un minut, apoi adăugă amestecul de gălbenuşuri şi brânză, amestecând energic. Pune-le pe foc pentru încă 30-60 secunde. Se servesc cu puţină brânză pecorino rasaă deasupra şi puţin piper proaspăt măcinat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel