Cârnăciori de mangaliță cu ceapă, ardei verde și sos picant. Rețeta pentru un început de săptămână în forță
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pexels.com (Daniel Torobekov)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pexels.com (Daniel Torobekov)
Cârnăciorii de mangaliță cu ceapă, ardei verde și sos picant sunt absolut savuroși. Rețeta este numai bună pentru un început de săptămână în forță.

Ingrediente

- 3-4 cartofi fierţi sau copţi în coajă
- 1/4 legătură pătrunjel
- sare

Cârnăciori cu legume

- 300 gr cârnăciori de mangaliţa (cca 15-16 bucăţi; puteţi folosi şi cârnăciori de porc sau miel)
- 1 ceapă albă medie
- 1 ceapă roşie mică
- 1 ardei gras verde
- 1 lingură ulei de măsline
- sare, piper negru

Sos picant cu usturoi

- 8 linguri ulei de măsline
- 1-2 căţei de usturoi
- 2 linguriţe rase pastă de ardei iute
- 2 linguriţe pastă de roşii
- 1/4 linguriţă chimion măcinat
- sare

Cum se prepară

Sosul picant: se mixează în robot mic sau blender vertical toate ingredientele şi apoi se adaugă sare după gust. Adăugaţi 1 sau 2 căţei de usturoi, în funcţie de cât de usturoiaţi sunt cârnăciorii. Se lasă sosul să stea până e nevoie de el.

Ceapa se taie rondele nu foarte subţiri. Ardeiul se taie pătrate mai mari. Într-o tigaie largă (cca 25-28 cm; puteţi folosi şi un wok sau o cratiţă joasă dacă are capac) care are şi capac se încinge 1 lingură ulei. Se adaugă ceapa şi ardeiul şi se sotează la foc mare, amestecând des până legumele se rumenesc plăcut pe alocuri (cca 4 minute), dar rămân încă crocante, scrie e-retete.ro. Se scot legumele într-un bol larg.

În aceeaşi tigaie, se adaugă cârnăciorii şi 50 ml apă. Se pune imediat capacul. Se lasă să fiarbă înăbuşit cam 3-4 minute. În acest timp, apa se va evapora de pe ei. Ridicaţi capacul şi lăsaţi până apa se evaporă complet şi cârnăciorii încep să sfârâie în tigaie (se aude când apa e evaporată complet, sunetul se schimbă în sfârâit şi uleiul începe să sară din tigaie).

Lăsaţi să se rumenească pe o parte (îi verificaţi des) şi apoi îi întoarceţi şi îi lăsaţi să se rumenească şi pe cealaltă parte. Dacă uleiul sare prea tare din tigaie, puteţi pune iar capacul. Acest pas durează cam 10 minute. Scoateţi cârnăciorii peste legume (lăsaţi grăsimea în tigaie), adăugaţi 2 linguriţe sos picant şi amestecaţi uşor. Transferaţi totul pe platoul de servire. Rupeţi alături cartofii fierţi şi curăţaţi de coajă şi presăraţi-i cu sare grunjoasă. Mai picuraţi 2-3 linguriţe de sos picant peste cârnăciori. Presăraţi pătrunjelul tocat peste cartofi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel