Carmen Brumă: Cum să ai proteină completă în Postul Paștelui. Aliment foarte ieftin, dar plin de beneficii. Ține de foame și patru ore
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Carmen Brumă
Carmen Brumă
Carmen Brumă a venit cu o idee foarte simplă în Postul Paștelui.

Carmen Brumă a vorbit despre mazăre, un aliment minune în Postul Paștelui.

„Prefer mazărea cu sos de roșii pentru că sosul de roșii stimulează absorbția fierului care există în mazăre. E bine ca atunci când ținem post să combinăm sursele de proteine astfel încât să avem alimente cu proteine complete, de exemplu: trebuie să avem grijă, ca la majoritatea meselor, să avem o sursă de leguminoase, adică mazăre, fasole, linte sau năut, cu o sursă de cereale sau făinoase. Cum facem acest lucru? La masa aceasta cu mazăre și suc de roșii, la care adăugăm foarte multe legume, punem și o felie de pâine. Astfel avem proteină completă. Sau facem paste și adăugăm niște boabe de mazăre. Acestea sunt soluții foarte bine când vă pregătiți mâncarea pentru post”, a zis Carmen Brumă la Antena 1, în emisiunea Neatza de weekend.

Beneficiile pe care le are mazărea în Postul Paștelui

„Mazărea este foarte bună în post pentru că are foarte multe fibre, ține de foame, te satură și îți asigură energie pe o durată mai mare de timp. Dacă mănânci o farfurie de mazăre cu multe legume și asociezi și o felie de pâine, în mod normal, trei - patru ore, nu îți mai este foame. Și este foarte gustoasă! Puteți adăuga, la final, după ce ați făcut mazărea, puțină drojdie de bere inactivă. Are un gust ușor de parmezan”, a mai spus Carmen Brumă.

„Dacă înainte mâncai hamburger, iar acum îți iei hamburger vegetal nu este o alegere bună. Sau dacă înainte mâncai șnițel, iar acum îți iei din comerț șnițel de la semipreparate, nu este foarte indicat. Sunt o grămadă de alimente de acest fel pe care ar trebui să le evitați în post. La fel, de evitat sunt și supele instant. Fă-ți o supă acasă pentru că este foarte simplu”, a mai spus Carmen Brumă.

VEZI ȘI: Carmen Brumă a spus „da” unei provocări de zile mari. O accepți?

Carmen Brumă a lansat o provocare. O accepți?

Provocarea pare simplă, dar nu este deloc așa! 14 zile fără zahăr! Cine mănâncă dulciuri știe cât de greu este să te lași de acest „viciu”, iar primele zile pot fi un adevărat calvar, dar merită! Pentru sănătate ar trebui să facem orice, mai ales că zahărul este dușmanul numărul 1 pentru organism.

Provocarea lui Carmen Brumă pentru cele două săptămâni fără zahăr are câteva reguli: fără zahăr, îndulcitori artificiali, miere, fără fructe, sucuri din fructe, fructe uscate/confiate. De asemenea, trebuie să consumați cel puțin trei legume crude, diferite, pe zi.

Avantajele sunt multe, printre care: aspect mai definit al musculaturii, mai ales dacă faci sport, aspect mai luminos al pielii, crește calitatea somnului, se reduce celulita și digestia se îmbunătățește.

Carmen Brumă a spus că ea, de obicei, mănâncă dulce doar în weekend, dar de această dată și ea a spus „da” provocării fără zahăr.

„Primele trei-patru zile sunt cele mai dificile dacă sunteți obișnuite să mâncați zilnic dulce. Pentru mine, până acum nu a fost foarte dificil pentru că doar în weekend mănânc dulce. Provocarea adevărata pentru mine va fi cam pe vineri”, a spus Carmen Brumă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel