Urmărește emisiunea live
Data actualizării:
Data publicării:

Care sunt cele mai bune pastile pentru amețeli? Când devine simptomul o urgență medicală

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Cele mai bune pastile pentru amețeli sunt bazate pe vitamine și nutrienți. Acestea trebuie administrate la recomandarea medicului specialist. De cele mai multe ori, amețelile survin ca un simptom al altor boli.

Alegeri prezidentiale 2024

Frecvent, persoanele se pot confrunta cu acestea din cauza deshidratării, a migrenelor sau a răului de mișcare. Totuși, pot apărea și în cazuri mai grave precum anevrism cerebral, traumatism cranian sau accident vascular.

Cele mai bune pastile pentru amețeli

Tratamentele pentru amețeli se concentrează frecvent pe ameliorarea și vindecarea afecțiunii ce le-a produs. De obicei se recomandă administrarea unor suplimente pentru îmbunătățirea stării pacientului. Magneziul în combinație cu vitamina B6 poate ajuta la reducerea stresului, fixarea calciului, relaxarea mușchilor și reglarea somnului. De asemenea, este indicat pentru stările de anxietate, bătăile neregulate ale inimii și agitație. Produsele bazate pe Ginkgo biloba sunt la fel de indicate deoarece pot reduce amețelile și simptomele de tipul zgomotelor în urechi. Totuși, trebuie să aveți grijă deoarece pot interacționa cu medicamentele anticoagulante. 

Totodată, suplimentul îmbunătățește circulația cerebrală, stimulează procesele cognitive și oxigenează creierul. Pentru ameliorarea amețelilor se recomandă și consumul vitaminelor D, E și C. Fierul este un supliment ce poate fi administrat în cazul în care suferiți de anemie. Aportul zilnic a acestuia se poate lua din carnea roșie, fasole sau legume cu frunze verzi. Pentru a preveni amețelile este recomandat să adoptați o alimentație sănătoasă și echilibrată. Pe lângă aceasta, hidratarea este foarte importantă. Trebuie să beți suficientă apă pentru a nu vă deshidrata. Dacă vă confruntați cu o criză de amețeli trebuie să știți faptul că sunt de evitat luminile puternice, mișcările bruște sau expunerea la soare. 

Ce boli poate ascunde amețeala în combinație cu alte simptome

 

Cu toate că majoritatea persoanelor consideră amețelile un episod banal ce poate fi trecut cu vederea, acestea pot ascunde boli mai grave. Cele mai frecvente afecțiuni întâlnite sunt răceala, anemia, deshidratarea, hipertensiunea sau probleme ale urechii interne. Netratate la timp, pot duce la pierderea echilibrului, răniri sau accidentări. De asemenea, trebuie să știți faptul că acestea sunt de cele mai multe ori considerate un simptom al altor boli. Dacă amețelile survin brusc și se prelungesc pentru o perioadă de timp mai lungă, trebuie să consultați de urgență medicul specialist. 

Mai mult de atât, dacă acestea sunt însoțite și de alte simptome precum stări de confuzie, dureri în piept, vedere dublă, convulsii sau febră este recomandat să mergeți la un consult deoarece pot anunța boli mult mai grave. Printre cele mai frecvente cauze se numără accidentul vascular, anemia, anxietatea, insolația, răul de mișcare, hipoglicemia sau leziunile la cap. Dacă amețelile sunt însoțite de dureri de cap este posibil să vă confruntați cu o migrenă, anevrism cerebral, traumatism cranian, sindrom post-contuzie sau accident vascular cerebral. Totodată, dacă sunt însoțite de o stare de oboseală este posibil să suferiți de sindromul de oboseală cronică, comoție cerebrală sau migrene.

Cele mai bune pastile pentru amețeli sunt suplimentele pe bază de magneziu, fier și vitamine. Acestea survin ca și simptom al altor boli. De aceea este indicat să aflați cauza și apoi să administrați medicamentele recomandate, conform BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel