”Orice produs așa-zis de slăbit are același număr de calorii, dacă nu chiar mai multe, față de varianta clasică, obișnuită. Fie că e vorba de biscuiți, ciocolată sau napolitane, valoarea energetică este departe de a fi "light".” subliniază Mihaela Bilic.
Doctorul nutriționist adaugă că precizările de pe etichetă precum "fără zahăr" sau "de slăbit" e ”marketing rafinat pentru cumpărători naivi sau neatenți.”
Mihaela Bilic afirmă că-n procesul de slăbire sunt două categorii de persoane:
”•naivii, care cred că simplul consum al acestor produse garantează topirea kilogramelor în plus, fără să se gândească că nu poți mânca toată viața batoane dulci în loc de ciorbă sau tocăniță (care apropo, au mai puține calorii)
•neatenții care omit să citească ingredientele și tabelul nutrițional de pe ambalaj- atunci ar observa că zahărul a fost înlocuit cu maltitol (un poliol de zahăr care nu crește glicemia, dar îngrașă la fel), cantitatea de grăsime e de multe ori mai mare (altfel nu pot fi legate ingredientele) iar caloriile sunt din belșug”.
”Uitați de biscuiți fără zahăr și batoane de slăbit”
”Care e sfatul meu? Nu mai cheltuiți bani grei pe promisiuni deșarte. Puteți slăbi cu mâncarea voastră gustoasă înjumătățind porția. Uitați de biscuiți fără zahăr și batoane de slăbit, făceți-vă pofta de dulce cu o prăjitură bună (mini) sau o ciocolată de calitate din când în când. Puțin și bun, asta să vă fie deviza! Și culmea e că o să faceți și economie. Și la bani, și la calorii” scrie Mihaela Bilic, doctor în nutriție, pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce scăpăm greu de burtă. Carmen Brumă: Poți să faci un milion de abdomene, nu se va vedea
- Horoscop 6 mai: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Discuții aprinse, în a doua zi de Paști, pentru o zodie. Îți fac rău!
- A doua zi de Paști. Ce trebuie să facă toți credincioșii în Lunea Albă din Săptămâna Luminată
- BANCUL ZILEI: Femeia cu inițiativă
- Klaus Iohannis, cu avionul de lux în SUA, pentru a-și lua "Oscarul de la Washington". Bogdan Chirieac arată cum puteau fi "salvați niște bani" - Foto
- Ciorbă de murături: Rețeta momentului. O vei prepara de mai multe ori
- Motivul primei vizite a Regelui Charles al III-lea în România. Camelia Csiki: Puțină lume știe. Este legată de o condiționare
- Chefi la cuțite: "Lovitură psihică" în echipa lui chef Alexandru Sautner
- Cea mai mare greșeală pe care o facem când ne rugăm. Preotul Adrian Agachi: E o scuză pe care o auzim foarte des nu doar la spovedanie, ci și în general
- Motorina ar putea să dispară din benzinării: "Este o scădere uriașă”