Capacele de sticle sunt pline de grăsime? Înmuiați-le în acest amestec și scăpați de problemă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Capacele de sticle sunt pline de grăsime. Înmuiați-le în acest amestec. Sursa - pixabay.com
Capacele de sticle sunt pline de grăsime. Înmuiați-le în acest amestec. Sursa - pixabay.com
Pentru ca capacele de sticlă a oalelor și tigăilor să nu acumuleze depuneri de  grăsime, acestea trebuie spălate bine după fiecare utilizare.

Dacă murdăria s-a acumulat deja în capac, o puteți îndepărta cu ajutorul unor mijloace improvizate.

Capacele se curăță în două etape: mai întâi, trebuie înmuiate într-un amestec făcut din detergent lichid de rufe și bicarbonat de sodiu. Ulterior, capacul trebuie șters cu un burete dur sau o periuță de dinți veche.

Încălzește faianța din baie cu un uscător de păr: doar gospodinele pricepute cunosc secretul

Bicarbonatul și detergentul lichid de rufe conțin o mulțime de substanțe degresante. Mai întâi puneți capacele într-o cratiță mare sau într-un lighean de fier, umplut cu apă. Pune cratița pe foc. Adăugați în apă 5 linguri de bicarbonat de sodiu, 1 lingură de detergent lichid și 3 linguri de oțet. Se fierb  15 minute. Apoi ștergeți capacul cu un burete de fier.

De asemenea, gospodinele cu experiență spală grăsimea de pe capace cu detergent de vase, apă clocotită și bicarbonat de sodiu. Pentru a face acest lucru, pregătiți un recipient mare în care să încapă capacele. Se toarnă 5 linguri de bicarbonat și 100 grame de detergent de vase. Puneți capacele în acest amestec timp de 1 oră. După aceea, grăsimea rămasă poate fi îndepărtată cu ușurință cu un burete de fier.

Geamuri curate, strălucitoare și fără dungi: cele mai bune trucuri 

 

Cum să curățați un capac de sticlă cu peroxid de hidrogen? Ungeți capacul pe o parte cu peroxid de hidrogen și lăsați să acționeze 10 minute. Apoi întoarceți capacul pe cealaltă parte și turnați din nou peroxid. Ștergeți locurile greu accesibile cu o cârpă de bumbac, înmuiată în peroxid. Apoi ștergeți capacul de sticlă cu un burete și clătiți-l sub jet de apă.

 

 

BONUS. Curăță vasele și tacâmurile, murdare de grăsime, cu ceai: un truc simplu care funcționează

 

Un munte de vase murdare, acoperite cu un strat de grăsime, rămâne nu doar după sărbători,  ci și la sfârșitul unei cine cu familia.

Cum puteți face față cu ușurință grăsimii din farfuriile și paharele murdare? Ne vine în ajutor un truc simplu.

Așadar, pentru a dizolva și cele mai încăpățânate grăsimi și pentru a spăla vasele fără efort, gospodinele folosesc ceai obișnuit. Pentru acest lucru, într-un lighean cu apă caldă se pune un pachețel de ceai.

Opt plante de interior potrivite pentru baie: transformă camera într-o oază de verdeață

În lighean se pun furculițele, lingurile și vasele acoperite cu un strat de grăsime. După 10 minute, puteți începe să spălați vasele. Veți vedea că stratul de grăsime se va curăța mai ușor și mai rapid. 

Apropo, unele gospodine folosesc ceaiul nu numai pentru a spăla vasele, ci și în procesul de pregătire a diverselor feluri de mâncare, în special, a orezului.

Dacă pui un pliculeț de ceai într-o oala cu orez, după ce garnitura este gata, orezul va căpăta un gust picant, abia sesizabil.

 

BONUS. Curăță caloriferul de praf: rapid și fără aspirator dacă știi acest truc

 

Caloriferele nu lipsesc din casele noastre, fiind surse excelente de căldură toată iarna.

Uneori designul caloriferului face ca procedura  de curățare a acestuia să fie o sarcină descurajantă. Înainte de noul sezon de încălzire, multe gospodine curăță caloriferele, care în curând vor începe să dea din nou căldură. 

Unele gospodine le curăță cu periuțe de dinți vechi, unele - cu duza aspiratorului, iar altele cu cârpe. Aceste metode ajută la rezolvarea parțială a problemei, dar, în același timp, necesită mult timp. 


Termosul are un miros urât? Cum să-l elimini în câteva minute cu acest truc simplu

Gospodinele pricepute au găsit o modalitate mai ușoară și mai rapidă de a curăța caloriferul de praf. Pentru asta, luați un cuțit pentru unt. Apoi, trebuie să treceți cuțitul printre elemenții caloriferului. 

Cu ajutorul cuțitului puteți curăța grilajele de ventilație și jaluzelele. Gospodinele nu recomandă folosirea unui cuțit ascuțit, pentru a nu zgâria suprafața caloriferului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel