Urmărește emisiunea live
Cantități mari de deșeuri arse au fost descoperite la marginea Bucureștiului, anunță oficialii
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Mari cantități de deșeuri toxice arse au fost descoperite la marginea Capitalei, anunță primăria.

Primăria Capitalei informează că poliţiştii locali au descoperit vineri, la marginea Bucureştiului, mari cantităţi de deşeuri toxice arse, în special cauciucuri, cabluri electrice şi resturi provenite din dezmembrări auto, acestea fiind o sursă importantă a poluării aerului şi mediului înconjurător.

Potrivit unui comunicat al PMB, mai multe zone cu acumulări masive de deşeuri au fost descoperite, vineri, de poliţiştii locali ai Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control Bucureşti (DGPLCB) cu ocazia unor acţiuni de combatere a poluării aerului în Capitală, potrivit Agerpres.

S-au găsit resturi din dezmembrări auto, cauciucuri și cabluri



Însoţiţi de Anamaria Gram, consilier general şi membru în Comisia de Ecologie, Protecţia Mediului şi Igienizare, inspectorii de la DGPLCB au identificat, la marginea Capitalei, mai multe terenuri pe care erau depozitate şi arse ilegal cantităţi mari de deşeuri toxice, în special cauciucuri, cabluri electrice şi resturi provenite din dezmembrări auto.

În urma arderii ilegale a acestora, în atmosferă sunt eliberate substanţe chimice sub forma unor compuşi foarte toxici atât pentru oameni, cât şi pentru mediul înconjurător.

Terenurile - sursă a poluării aerului în Capitală - sunt situate la marginea Bucureştiului, în zone nepopulate, accesul făcându-se pe drumuri neasfaltate, aproape impracticabile.

Ilegalitățile au loc în special noaptea



În urma verificărilor efectuate, poliţiştii locali au constatat că aceste activităţi ilegale - care aduc prejudicii majore mediului înconjurător - se produc în special noaptea, tocmai pentru a face imposibilă depistarea arderilor.

Persoanele responsabile de arderea ilegală a deşeurilor şi, implicit, de poluarea aerului în Bucureşti urmează a fi identificate şi sancţionate, conform prevederilor legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel