Cannabisul, legal în Germania până în 25 de grame. Ministrul sănătății, Karl Lauterbach: "Vă rugăm să utilizați noua opțiune responsabil"
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Decriminalizarea posesiei și cultivării de cannabis va intra în vigoare în Germania începând cu 1 aprilie, după ce legea a trecut de ultima piedică în Bundesrat, camera statelor federale, vineri.

Adulții cu vârsta peste 18 ani vor avea voie să dețină 25 de grame de cannabis și să cultive până la trei plante acasă. Începând cu 1 iulie, "cluburile de cannabis" non-comerciale pot furniza până la 500 de membri cu o cantitate maximă lunară de 50 de grame pe membru, relatează POLITICO.

"Lupta a meritat," a scris ministrul sănătății, Karl Lauterbach, pe X, anterior Twitter, după decizia luată. "Vă rugăm să utilizați noua opțiune responsabil."

"Sper că acesta este începutul sfârșitului pentru piața neagră astăzi," a adăugat el.

Până în ultimul moment, reprezentanții guvernamentali din statele federale au discutat dacă ar trebui să folosească dreptul lor în Bundesrat de a convoca un "comitet de mediere" pentru a rezolva neînțelegerile legate de lege cu Bundestag, camera reprezentanților federali. Aceasta ar fi întârziat legea cu jumătate de an. Dar la miezul zilei, au decis să nu o facă într-o votare.

Statele se tem că instanțele lor vor fi suprasolicitate. Datorită unei prevederi de amnistie în lege, zeci de mii de cazuri vechi legate de cannabis trebuie să fie revizuite într-o perioadă scurtă de timp.

În plus, mulți au criticat cantitatea de cannabis permisă pentru posesie ca fiind prea mare și zonele de interdicție insuficiente în jurul școlilor și grădinițelor.

Lauterbach a anunțat mai multe modificări ale legii înainte de 1 iulie printr-o declarație. Cluburile de cannabis vor trebui acum să fie inspectate "regulat" în loc de "anual" — o povară mai ușoară — pentru a reduce presiunea asupra autorităților statale. Prevenția dependenței va fi îmbunătățită.

Deși aceasta nu a fost suficient pentru a satisface pe deplin multe state, nu a împiedicat membrii Bundesrat să aprobe legislația vineri. În fiecare stat, cu excepția Bavariei, partidele din guvernul federal sunt la putere.

Legislația privind decriminalizarea este ceea ce se numește "primul stâlp" într-un plan în două etape pentru legalizarea cannabisului în țară. "Al doilea stâlp" este așteptat după proiectul de decriminalizare și ar stabili programe pilot municipale pe cinci ani pentru vânzarea cannabisului controlat de stat în magazine licențiate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel