Data actualizării:
Data publicării:

Candidaturile lui Cîțu și Orban la șefia PNL, VALIDATE

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursă foto: Arhivă PNL
Sursă foto: Arhivă PNL
Candidaturile lui Ludovic Orban și Florin Cîțu au fost validate.

Candidaturile lui Florin Cîțu și Ludovic Orban au fost validate de Comisia de Organizare a Congresului PNL din 25 septembrie. În cazul lui Florin Cîțu, acesta a avut nevoie de o derogare, asta pentru că nu avea 5 ani vechime de la momentul înscrierii în PNL.

”În conformitate cu prevederile art 68 din Statutul PNL, Comisia de Organizare a Congresului a acceptat proiectele de moțiuni depuse de către candidații la președinția PNL, respectiv domnul Ludovic Orban în data de 19 august 2021 și domnul Florin Cîțu în data de 20 august 2021.

În conformitate cu prevederile art 70 din Statutul PNL, cele două proiecte de moțiuni acceptate pot fi difuzate organizațiilor județene ale PNL în vederea dezbaterii cu membrii de partid.

Termenul limită pentru depunerea proiectelor de moțiuni este 25 august 2021.”, precizează comunicatul Comisiei de Organizare a Congresului PNL.

Alegeri prezidențiale 2024. Declarații Orban vs. Cîțu

 

Ludovic Orban a spus că orice candidat la preşedinţia PNL trebuie să ia în calcul şi că poate fi desemnat drept candidat al partidului la alegerile prezidenţiale. 

„Orice candidat la preşedinţia PNL trebuie să ia foarte în serios că există această posibilă responsabilitate de a fi candidatul la preşedinţia României. Eu iau cu mare seriozitate în calcul această posibilitate. Sigur că până la alegerile prezidenţiale mai avem, între timp trebuie să ne concentrăm pe îmbunătăţirea performanţei guvernamentale”, a spus Ludovic Orban.

„Pe măsură ce se vor apropia alegerile prezidenţiale, evident că, după ce voi câştiga, voi avea capacitatea să decid împreună cu colegii mei cine este cel mai bun candidat la funcţia de preşedinte al României din Partea Partidului Naţional Liberal, cum am mai făcut-o”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă îşi menţine declaraţia conform căreia va renunţa la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor dacă va pierde alegerile interne din PNL, Orban a răspuns afirmativ.

Alegeri prezidențiale 2024. Florin Cîțu, declarația momentului

Și Florin Cîțu a fost întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale. 

De vineri, Florin Cîțu este în mod oficial candidat la funcția de președinte al PNL. Moțiunea sa se numește România Liberală.

„Am intrat în această cursă ca să unesc PNL, vom avea întreg partidul în jurul acestei moțiuni, România Liberală. Este oficial mi-am depus candidatura pentru președinția PNL acum 10 minute”, a anunțat Florin Cîțu, vineri după-amiază, în fața grupului de susținători (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel