Candidatura lui Weber la şefia CE, lovitură. Hotărâre cu impact a UDMR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Senatorul UDMR Laszlo Attila a acordat un interviu DC News în cadrul căruia a vorbit, printre altele, despre mai multe aspecte legate de alegerile europarlamentare.

Laszlo Attila a vorbit, în cadrul interviului, despre faptul că Manfred Weber nu se bucură de susţinerea totală a PPE, existând formaţiuni din interiorul PPE care nu sprijină candidatura sa pentru preşedinţia Comisiei Europene.

"În această clipă, suntem membri PPE, PPE-ul îl susţine pe Manfred Weber, dar sunt anumite formaţiuni din cadrul PPE care şi-au anunţat intenţia de a-l nu mai susţine pe domnul Weber. Anumite partide membre ale PPE: de exemplu, Fidesz - domnul Orban a anunţat că nu îl mai susţine. Fidesz are un statut de membru suspendat al PPE până la alegerile europarlamentare. Pe de altă parte, atunci când se pune această problemă, intenţia noastră este de a crea un grup al parlamentarilor maghiari din diferite ţări: UDMR din România, Fidesz - Ungaria, colegii noştri din Slovacia. Ne aşteptăm ca, împreună, să putem ajunge la 19-20 de europarlamentari maghiari la nivel european. Fidesz a asigurat două locuri pentru un reprezentant al maghiarilor din Ungaria şi unul pentru maghiarii din Serbia pentru ca şi ei să aibă această reprezentare", a declarat Laszlo Attila. 

Întrebat dacă UDMR se numără printre partidele care nu-l vor susţine pe Weber, Laszlo Attila a declarat: "Încă nu am luat o astfel de decizie, aceasta va fi luată atunci când vom vedea cum se vor crea majorităţile în Parlamentul European, după alegeri. Aceste decizii vor fi negociate în cursul lunilor iulie-august şi vom vedea atunci care sunt majorităţile care se vor forma şi atunci va trebui să luăm şi noi o decizie".

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel