Candidat prezidențiale. Varujan Vosganian: Am luat act cu dezamăgire. PSD are această problemă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Varujan Vosganian, vicepreşedinte ALDE, şi-a exprimat dezamăgirea faţă de desemnarea candidatului PSD pentru alegerile prezidenţiale.

"Noi am luat act cu dezamăgire, vă spun sincer, de această decizie. Am sentimentul că PSD nu vrea să fie un actor important în această campanie prezidenţială, s-ar putea să aibă alte priorităţi decât câştigarea fotoliului prezidenţial. Mă surprinde că doamna Dăncilă vorbeşte de responsabilitate, în momentul în care PSD şi-a încălcat promisiunile din coaliţie, privind procedura de desemnare a candidatului prezidenţial. Ar fi trebuit ca PSD să aibă propria opţiune, la fel şi ALDE, şi ele să fie comparate în cadrul sondajelor", a declarat Varujan Vosganian, la Antena 3.

"Este singurul care poate coagula voturi"

"Noi, ALDE, mâine, avem o reuniune. Este aproape sigur că îl vom desemna pe Călin Popescu Tăriceanu candidatul nostru la preşedinţie, aşa cum rezultă din sondaje şi din înţelegerile pe care, în prealabil, le-am făcut cu PSD. Este singurul care poate coagula voturi din mai multe partide şi care are şanse reale, în turul 2, să îl învingă pe Klaus Iohannis", a mai spus liderul ALDE.

"În ceea ce priveşte guvernarea, mergem înainte. Noi ne-am pierdut încrederea în PSD. Va fi nevoie de câteva garanţii suplimentare privind restructurarea Cabinetului, privind şi priorităţile guvernării şi procedurile interne ale coaliţiei", a mai spus Vosganian.

De ce Dăncilă nu a respectat procedura de selectare a candidatului comun

"Personal, nu am alt cuvânt decât "nedumerire". Nu văd cum doamna Dăncilă, care este într-un proces de reabilitare care mergea bine, în ceea ce priveşte imaginea personală şi a PSD, intră acum într-o competite în care nu o legitimează niciun sondaj de opinie, care, poate, o socotesc cu o notorietate pozitivă mai mică decât cea a PSD. Oricum PSD are această problemă a unei izolări în spectrul politic, iar candidatura doamnei Dăncilă nu ar face decât să agraveze această poziţie", a mai declarat Varujan Vosganian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel