Când cresc bursele elevilor. Anunț din Guvern
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Bursele elevilor vor crește. A fost făcut anunțul din Guvernul României.

"O creştere mai mult decât semnificativă"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se are în vedere o creştere semnificativă a burselor, pentru a le face mai atractive şi a se încerca reducerea abandonului şcolar, scrie Agerpres.

"Avem şi problema hotărârii de Guvern pentru cuantumul minim al burselor, ştiut fiind faptul că Ministerul Educaţiei a solicitat o creştere mai mult decât semnificativă a cuantumului burselor, la burse de performanţă, chiar de cinci ori. La celelalte burse, de asemenea, creşteri semnificative din perspectiva cuantumului minim", a afirmat ministrul, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a precizat că se doreşte ca această creştere să se aplice din prima zi a semestrului al II-lea, dar a avertizat că ea poate fi pierdută dacă beneficiarul are mai mult de zece absenţe nemotivate pe semestru.

"Această creştere a cuantumului burselor ne dorim să se aplice, din discuţiile cu Consiliul Naţional al Elevilor, din prima zi a semestrului al II-lea, adică din data de 11 ianuarie 2022. Ele ar trebui să fie un motiv pentru reducerea abandonului şcolar, pentru că, odată cu creşterea semnificativă a cuantumului burselor avem şi o condiţie - bursa mai mare, mai atractivă se pierde la 10 absenţe nemotivate pe semestru. Acesta ar trebui să fie un motiv pentru a merge la şcoală", a explicat Cîmpeanu. 

Controale în şcoli pentru respectarea regulilor sanitare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că acţiunile de control în şcoli privind respectarea tuturor regulilor de protecţie sanitară în contextul pandemiei de COVID-19 vor începe de luni, 4 octombrie.

'Am insistat să fie cuprinsă şi în Hotărârea CNSU - intensificarea acţiunilor de control din partea inspectoratelor şcolare judeţene, direcţiilor de sănătate publică şi a tuturor instituţiilor abilitate. Acest lucru de intensificare a acţiunilor de control în vederea verificării respectării riguroase a normelor face parte şi din ordinul comun de ministru. Trebuie intensificate aceste controale. (...) Inspectoratele şcolare judeţene, conducerile şcolilor, direcţiile de sănătate publică şi chiar instituţii în Ministerul de Interne.

Cei care au aceste controale în responsabilitate ştiu să le facă şi noi vom insista să le facă, iar noi vom verifica în ce măsură se fac aceste controale. Ar trebui să înceapă de mâine evident şi vor începe de mâine. (...) Vom intensifica acţiunile de verificare în toate şcolile din România', a afirmat ministrul Educaţiei duminică seara, la postul Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel