"Când aveţi o femeie coruptă, vă murdăriţi". Președintele Argentinei, Javier Milei, declarații jignitoare la adresa premierului spaniol Pedro Sanchez
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Spania a decis să își recheme ambasadoarea din Argentina, în urma unui discurs al președintelui ultra-liberal argentinian, Javier Milei, la o întâlnire a partidelor de extremă dreaptă europene desfășurată la Madrid.

Milei a fost acuzat că a adus jigniri Spaniei, premierului socialist spaniol Pedro Sánchez și soției sale. Acest lucru a fost raportat de agențiile AFP și EFE, potrivit Agerpres.

"Elitele mondiale nu îşi dau seama cât de distructive sunt ideile socialismului. Ele nu-şi dau seama de tipul de societate şi de ţară pe care-l pot produce, de tipul de oameni agăţaţi de putere şi de nivelul de abuzuri pe care-l generează", a spus Milei la Convenţia "Europa Viva 24", o reuniune la care au participat în capitala spaniolă partide suveraniste europene şi la care el a fost invitat special, întâlnire organizată de partidul spaniol de extremă dreapta Vox şi criticată de premierul socialist Pedro Sanchez.

"Când aveţi o femeie coruptă, vă murdăriţi"

"Când aveţi o femeie coruptă, vă murdăriţi şi aveţi nevoie de cinci zile de reflecţie", a mai spus preşedintele argentinian, făcând aluzie la soţia premierului Sanchez, Begona Gomez, pe numele căreia un tribunal din Madrid a deschis în aprilie un dosar de corupţie şi trafic de influenţă, caz clasat la scurt timp din "lipsă de probe".

După deschiderea dosarului, premierul Sanchez anunţase că-şi suspendă activitatea pentru puţin timp de reflecţie asupra rămânerii sau în nu în fruntea guvernului, hotărând în cele din urmă să rămână în funcţie.

"Cuvintele extrem de grave rostite astăzi de dl. Milei la Madrid merg dincolo de orice tip de diferenţe politice şi ideologice", a spus ministrul spaniol de externe, José Manuel Albares, care a anunţat retragerea ambasadoarei Spaniei de la Buenos Aires şi i-a cerut preşedintelui Milei să prezinte public scuze Spaniei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel