Data actualizării:
Data publicării:

Cancerul bronhopulmonar: Tratamentul care a prelungit viața pacienților. Galeș: Pacienți în stadiul 3, inoperabili, s-au vindecat doar medicamentos. Supraviețuire fără chimioterapie

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Cancerul pulmonar este un tip de cancer al cărui punct de plecare este în plămâni.   

Se consideră că mortalitatea cauzată de cancerele pulmonare este cea mai ridicată pe plan mondial comparativ cu ratele de deces cauzate de celelalte tipuri de cancer.

Potrivit medicului Laurenția Galeș, în ceea ce privește factorii de risc ai acestui tip de cancer, un principal semnal de alarmă, în România, ar trebui să fie tuberculoza.

Tuberculoza, semnal de alarmă în România

„Avem un program pilot pentru cancerul bronhopulmonar, pentru depistarea acestui cancer. Este o localizare de mare interes pentru țara noastră pentru care nu există screening și pentru care am vrea să dezvoltăm un program pilot pentru a vedea cele mai bune instrumente, fie că e vorba de tomografie, fie de biomarkeri, fie o combinație dintre acestea să reușim să depistăm cancerul pulmonar într-un stadiu incipient", a declarat dr. Laurenția Galeș, director medical al Institutului Oncologic București, în exclusivitate pentru DC Medical, în emisiunea Academia de Sănătate.

VEDEȚI MAI MULTE PE DC MEDICAL - https://www.dcmedical.ro/cancerul-bronhopulmonar-tratament-gales-medicamentos-chimioterapie_643466.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel