Urmărește emisiunea live
CANCER. Descoperire de senzație împotriva maladiei
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Cercetătorii au pus la punct o tehnică prin care celulele canceroase se autodistrug în urma injectării lor cu o substanță banală, care se găsește în toate bucătăriile.

Echipa de specialiști americani, din care fac parte și cercetatori de la Universitatea din Southampton, a reușit crearea unei molecule care poate ucide boala în urma transportării de sodiu și de ioni de clorură la nivelul celulelor, scrie Daily Mail.

Până acum, au mai fost creați transportori de ion sintetic, însăa este pentru prima dată când oamenii de știință au demonstrat că un aflux de sare în celula duce la distrugerea acesteia.

Acești transportori sintetici de ioni, descriși în numărul din aceasta săptămână al publicatiei "Nature Chemistry", ar putea duce la crearea unor noi medicamente contra cancerului, de acest tratament putând beneficia și pacientii cu fibroză chistică.

Citește și: Cancer cerebral. Particule de aur utilizate în terapia împotriva bolii

"Studiul nostru arată că acești transportori de clorură pot lucra împreuna cu canalele de sodiu din membranele celulei, provocând un aflux de sare la nivelul acesteia. Am descoperit că putem declanșa moartea celulei cu sare", explica prof. Philip Gale, coordonatorul cercetării.

Celulele din corpul uman acționează pentru a menține o concentrație stabilă de ioni la nivelul membranelor celulare. Distrugerea acestei balanțe delicate poate duce la apoptoza, adică moartea programată a celulei. Acesta este un mecanism pe care corpul îl folosește pentru a scăpa de celulele periculoase sau deteriorate.

Citește și: Speranță pentru bolnavii de CANCER. Medicamentul care omoară orice tumoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel