Data publicării:

Canada, campioana en-titre, eliminată din Cupa Davis

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: captura video Twitter @ Davis Cup
FOTO: captura video Twitter @ Davis Cup
Canada a fost eliminată din Cupa Davis, după ce a pierdut în fața Finlandei.

Canada, campioana en-titre a Cupei Davis, a fost eliminată în sferturile de finală, după ce a fost învinsă cu scorul de 2-1 de Finlanda, la Malaga (Spania), locul unde se dispută actuala ediție a competiției masculine pe echipe.

În absenţa liderilor celor două echipe - canadianul Felix Auger-Aliassime (29 ATP) şi finlandezul Emil Ruusuvuori (69 ATP) - ambii uşor accidentaţi, Milos Raonic (318 ATP) a fost cel care a reprezentat Canada în primul meci de simplu, reuşind să se impună cu 6-3, 7-5 în faţa lui Patrick Kaukovalta (715 ATP).

Finlanda a egalat însă graţie succesului obţinut de Otto Virtanen (171 ATP) în faţa canadianului Gabriel Diallo (139 ATP), de care a dispus cu 6-4, 7-5, în cea de-a doua partidă de simplu.

În meciul de dublu, decisiv pentru stabilirea învingătoarei, perechea finlandeză Otto Virtanen/Harri Heliovaara a învins cu 7-5, 6-3 perechea canadiană Alexis Galarneau/Vasek Pospisil.



În semifinalele Cupei Davis, Finlanda va înfrunta câştigătoarea duelului dintre Australia, finalista ediţiei precedente, şi Cehia, programat miercuri.

Joi se vor disputa ultimele întâlniri din sferturile de finală, Italia - Olanda şi Serbia - Marea Britanie, conform Agerpres.

România, la Cupa Davis

În clasamentul pe națiuni a Cupei Davis, România se află pe poziția 30, în coborâre cu trei locuri, după ce în septembrie a pierdut în fața reprezentativei Taiwanului, scor 3-1, în primul tur al Grupei Mondiale I.

După acest rezultat, în februarie 2024, România va juca un play-off pentru menţinerea în Grupa Mondială I a Cupei Davis.

Citește și: România, revenire importantă în clasamentul Billie Jean King Cup

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel