Campionatul Mondial de handbal feminin. România și-a aflat adversarele
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Echipa națională a Japoniei a obținut calificarea în Grupa Principală III a Campionatului Mondial de Handbal Feminin, alăturându-se Germaniei și Poloniei, din Grupa F, acestea fiind adversarele României în faza următoare a competiției.

Japonia a obținut victoria împotriva reprezentativei Iranului cu un scor categoric de 42-10 în partida desfășurată luni, ocupând astfel locul 3 în Grupa F. Echipa japoneză va completa tabloul grupelor principale, iar meciul dintre Germania și Polonia de luni seară va decide clasamentul final al grupei.

Cele trei echipe, Germania, Polonia și Japonia, se vor confrunta cu naționala României în Grupa Principală III, cu meciuri programate în zilele de 7, 9 și 11 decembrie.

Tricolorele se află pe locul 2 în Grupa E, acumulând 4 puncte după victoriile contra Chile (44-19) și Serbia (37-28). Cu același număr de puncte, liderul grupei este echipa Danemarcei, tot cu două victorii. Mâine, de la 21:30, România se va confrunta cu echipa daneză pentru a obține puncte importante în calculele pentru clasamentul din Grupa Principală III.

Obiectivul echipei antrenate de Florentin Pera este să obțină o clasare în primele opt locuri, performanță care ar permite participarea la turneele preolimpice din luna aprilie a anului 2024.

Deținând un palmares impresionant la Campionatele Mondiale, România a participat la toate edițiile competiției, având în istoricul său patru medalii: aur - 1962, argint - 1973, 2005, și bronz - 2015. La ediția din 2021, România s-a clasat pe locul 13, iar titlul mondial a revenit Norvegiei.

În vârstă de 35 de ani, căpitanul Cristina Neagu reprezintă un etalon al handbalului feminin, fiind singura jucătoare din lume distinsă de patru ori cu titlul "IHF World Player of the Year", în anii 2010, 2015, 2016 și 2018. Ea a anunțat că acest Campionat Mondial va fi ultimul pentru ea și își dorește să-și încheie cariera cu participarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Titlul mondial în acest moment este deținut de Norvegia, iar Campionatul Mondial de Handbal Feminin promite o competiție intensă și spectaculoasă pentru amatorii acestui sport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel