Campania electorală, teren fertil pentru artiști. Care sunt tarifele
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
concert electoral dc
concert electoral dc

Banii din campania electorală se vor învârti peste o săptămână și în jurul artiștilor români. Concertele electorale au devenit practic o tradiție. Alegerile locale de anul acestea au strâns mii de oameni în jurul scenelor. Ambientul de sărbătoare electorală a partidelor e completat de micii sfârâitori de pe grătare. Cântăreții se înghesuie pentru un loc în grila de concerte electorale, și nu e de mirare,  dat fiind că tarifele pornesc de la 1.500 de euro și pot depăși 15 mii de euro.

Cei mai căutați artiști sunt, cum e și normal, cei care se bucură de cea mai mare popularitate în rândul oamenilor. Totodată, aceștia primesc și cele mai mari sume de bani. Onorariul lui Horia Brenciu, de exemplu, este aproximat undeva la 15.000 de euro, scrie money.ro. Tarifele pentru campania scrutinului din decembrie sunt aproape aceleași ca cele din timpul alegerilor locale. Cele 30 de zile de campanie vor aduce profituri mari multor interpreți sau formații. Trupa Voltaj cere și ea o sumă considerabilă în schimbul câtorva zeci de minute pertrecute pe scenă: aproximativ 8.000 de euro. După cum o cere și atmosfera, nu pot lipsi cântăreții de muzică lăutărească sau populară. Pentru a îndemna oamenii la ”voie bună și joc,” taraful din Clejani cere 5.000 de euro pentru un concert electoral. Artiști precum Fuego, Mirabela Dauer sau fetele de la Bambi au pretenții financiare mai puține, mulțumindu-se cu sume mai mici de 2.000 de euro.

Dar nu toată lumea se înghesuie pe scenă în timpul campaniei. Dan Helciug, de exemplu, declară că nu a cântat la concertele organizate de partide, deși are câteva oferte. Călin Geambașu spune și el că nu e interesat de astfel de concerte.

În campania alegerilor locale din primăvara acestui an, cel mai solicitat cântăreț a fost Mihai Trăistariu, care a susținut peste 40 de concerte în cele 30 de zile. Acesta a avut și o problemă din cauza numărului mare de cereri pe care nu le putea respecta, multe dintre ele suprapunându-se.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel