Campania de adopții a lui Oprescu dă rezultate
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Campania de strângere a câinilor fără stăpân în Capitală a început să dea rezultate. Astfel că  numărul persoanelor mușcate de câini fară deținător s-a redus cu 51%, potrivit   datelor prezentate de Institututul Matei Balș.

 Potrivit  datelor centralizate de Institutul Matei Balș, dacă în septembrie – noiembrie 2012, se înregistrau 2.290 de persoane mușcate de câini fără stăpân din București, în intervalul septembrie – noiembrie 2013, s-au înregistrat 1.117 de persoane mușcate de câinii fără stăpân din București.

Planul pentru gestionarea câinilor fără deținator din București are două componente majore: stoparea abandonului și reducerea populației canine fără deținător și managementul agresiunilor și prevenirea atacurilor.

Stoparea abandonului și reducerea populației canine fără deținător se realizează prin sterilizarea, microciparea și înregistrarea câinilor cu deținător - până în prezent au fost sterilizați 3.459 câini cu deținător, dar și prin identificarea câinilor abandonați și sesizarea instuțiilor abilitate – s-au înregistrat 16 cazuri de câini abandonați.

 Coordonator ASPA, Răzvan Băncescu: “Până în prezent, peste 3.000 de bucureșteni și-au sterilizat câinii, înțelegând astfel necesitatea acestui demers, care reprezintă una dintre cele mai umane măsuri de soluționare a problemei câinilor fără deținător. În intervalul 1 septembrie – 30 noiembrie am capturat 4.178 de câini, persoanele fizice au adoptat 1.467 de câini, iar ONG-ul Dogtown a adoptat 1.509 de câini. Avem în curs de adopție alți 156 de câini”

În ceea ce privește verificarea adopțiilor, sectoarele 3,4,5 și 6 au finalizat verificările – înregistrându-se un total de 86 de cazuri neconforme, iar sectoarele 1 și 2 nu au demarat nici până în prezent acțiunile de verificare.

 Totodată, ASPA continuă acțiunile de capturare a haitelor și câinilor agresivi și capturarea câinilor din zonele cu trafic intens (unități de învățământ, spitale, instituții publice, parcuri, piețe și centre comerciale).

 Reamintin bucureștenilor că Primăria Capitalei, prin ASPA, a pus la dispoziție nr. de telefon 021.9844(tarif normal) pentru reclamații câini agresivi de pe domeniul public și numărul de telefon gratuit pentru adopții: 0800.800.877.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel