Camera de gardă a spitalului din Codlea, REDESCHISĂ
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
CODLEA
CODLEA

Consiliul Local Codlea a decis, luni, redeschiderea Camerei de Gardă a Spitalului din localitate, deocamdată urmând ca aici să-şi desfăşoare activitatea doar personalul medical care nu a fost redistribuit.

„Consilierii au fost de acord ca să redeschidem Camera de Gardă. Aici vor lucra deocamdată, circa 20 de persoane, medici şi aistente medicale, care nu au fost redistribuiţi. Ei au fost de acord să revină la muncă, în ciuda faptului că, deocamdată, nu ştiu de unde şi când vor fi plătiţi“, a declarat consilierul local Erwin Albu, cel care a organizat toate protestele din Codlea împotriva închiderii spitalului. proteste, camera de garda

Astfel, în şedinţa de luni a Consiliului Local, toţi cei 19 consilieri au fost de acord să-şi doneze indemnizaţiile pentru finanţarea activităţii Camerei de Gardă de la spital. Suma care se va aduna lunar este de circa 100.000 de lei, consilierii declarând că vor dona aceste indemnizaţii atâta timp cât va fi nevoie.

Erwin Albu a adăugat că, în ultimul an, la Spitalul din Codlea s-au făcut investiţii de 230 de milioane de lei, modernizându-se întreg spitalul, acesta aflându-se peste standardul multor altor spitale din ţarã. Deschiderea camerei de gardã a fost confirmatã şi de fostul manager al spitalului dr. Claudia Coste, care a declarat cã programul camerei de gardã va fi zilnic între orele 8.00 şi 20.00, şi cã aici vor activa medicii şi asistentele care nu au primit repartiţie pentru alte spitale.

„Pânã acum au primit repartiţie doar doi medici, la Spitalul Judeţean şi la Spitalul din Fãgãraş. Avem medici şi avem şapte asistente care vor lucra la Camera de Gardã. Vom putea funcţiona pânã se va rezolva situaţia. La Camera de Gardã va fi acordat primul ajutor, avem şi medicamente din rezerva noastrã şi aparatura necesarã“, a declarat dr. Claudia Coste.

Erwin Albu a declarat că, în ciuda redeschiderii Camerei de Gardă, protestele vor continua la Codlea în fiecare sâmbãtã.

„Vom merge mai departe cu protestele, ne vom aduna în fiecare sâmbãtã la ora 12.00, poate vom reuşi sã sensibilizãm pe cineva. În ceea ce priveşte ceea ce s-a întâmplat sâmbãtã, poliţiştii din Codlea mi-au comunicat cã s-a deschis un dosar penal pe numele meu şi aştept şi ca Gruparea Mobilã de Jandarmi sã stabileascã amenda pe care o voi primi. Este foarte important de spus şi cã procesul prin care Consiliul Local a contestat mãsura închiderii spitalului va merge mai departe“, a încheiat Erwin Albu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel