Calificarea în semifinalele WTA 1.000 Dubai, după un meci senzațional. Sorana Cîrstea: Cea mai bună revenire a carierei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele WTA 1.000 Dubai, după o revenire ”miraculoasă”.

Sorana Cîrstea (locul 22 WTA) s-a calificat, joi, în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Dubai, după ce revenit de la 6-2 și 5-1 și salvând 6 mingi de meci ale cehoaicei Marketa Vondrousova (locul 8 WTA), campioana de la Wimbledon din 2023.

”Aceasta trebuie să fie cea mai mare revenire din cariera mea... Să fiu sinceră, la un set și 5-1, mi-am zis: Măcar fă-o frumos pentru public...”, a declarat Sorana Cîrstea în interviul de pe teren, după finalul meciului care i-a adus calificarea în semifinala turneului dotat cu premii totale de 3.211.715 dolari. 

Punct cu punct, românca și-a construit revenirea și a egalat, 5-5. marketa Vondrousova a câștigat din nou contra serviciului, dar Sorana Cîrstea a mai făcut un break, salvând a şasea minge de meci, astfel că a dus lupta în tiebreak, câștigat de româncă cu un scor clar, 7-1.

Cîrstea a început în forță și setul decisiv, cu break, apoi s-a desprins la 2-0, iar la 4-2 a făcut și al doilea break, încheind cu 6-2 după ce a anulat două șanse de break ale adversarei.

Revenirea senzațională a Soranei Cîstea, care se află la un pas de intrarea, în premieră, în Top 20 WTA, a fost remarcată și de site-ul oficial WTA Tennis, care a numit evoluția româncei ”miracolul de la Dubai”, într-o postare pe rețeaua socială X. De asemenea, WTA a publicat și că ”nimic nu este gata până se termină”, întărind astfel că niciun joc nu este gata, chiar dacă se servește pentru meci.

În semifinale, Sorana Cîrstea se va confrunta cu italianca Jasmine Paolini, locul 26 WTA, care a accs în această fază după retragerea Elenei Rîbakina. Paolini a câștigat ambele confruntări cu Cîrstea, în 2021, în sferturi la Portoroz, cu 6-4, 4-6, 6-1, și anul trecut în primul tur la Roland Garros, cu 7-5, 2-6, 6-2, scrie Agerpres.

În cea de-a doua semifinală se vor confrunta câștigătoarele meciurilor dintre liderul mondial, poloneza Iga Swiatek, și Qinwen Zheng (China, locul7 WTA), respectiv Coco Gauff (SUA, locul 3 WTA) și Anna Kalinskaya (Rusia, locul 40 WTA).

Citește și: Halep, mesaj emoționant după audierile de la TAS: Coşmarul pe care l-am trăit timp de un an şi jumătate s-a terminat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel