Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 noiembrie - Cui trebuie să-i spui "La mulți ani!"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Pe data de 16 noiembrie, este prăznuit Sfântul Apostol și Evanghelist Matei.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 noiembrie. Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei este unul dintre cei doisprezece Apostoli. Potrivit Tradiţiei este autorul primei Evanghelii. A murit ca martir în Etiopia, fiind ars pe rug de păgâni. Evanghelia după Matei se afla înscrisă în lista Canonului Murători şi amintita de Sfinţii Părinţi: Atanasie cel Mare, Chiril al Ierusalimului şi Grigore de Nazianz. Scopul evanghelistului a fost să dovedească primilor cititori că Hristos este Mesia cel prezis de profeţi şi în persoană Să s-au îndeplinit toate vechile profeţii.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 noiembrie. Evanghelia sa îi are în vedere pe iudei şi pe păgâni şi din acest motiv ea este mai mult o Evanghelie de convertire a popoarelor la credinţă, scrie crestinortodox.ro. Evanghelia după Matei a fost scrisă spre sfârşitul anilor 50 şi începutul anilor 60 ai primului secol creştin.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 noiembrie. Evanghelia după Matei este citită în Biserica timp de şaptesprezece duminici după Duminica Rusaliilor şi în duminicile în care se lasa sec de carne şi de brânză, dar şi la Praznice şi la multe sărbători ale Sfinţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel