Data actualizării:
Data publicării:

Calea ferată dintre Rusia și China, aruncată în aer. Gen. Crăciun: ”Este o victorie de etapă pentru ucrainieni”

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO cu caracter ilustrativ: Freepik @standret
FOTO cu caracter ilustrativ: Freepik @standret
Ucrainienii au aruncat în aer cea mai importantă legătură dintre Rusia și China.

Calea ferată care face legătura dintre Rusia și China a fost aruncată în aer de ucrainieni, anunță Antena 3 CNN.

Potrivit unor informații exclusive obținute de Ukrainska Pravda prin intermediul surselor sale din cadrul forțelor de securitate, explozia a vizat tunelul Severomuysky, cel mai lung din Rusia, de peste 15 kilometri.

Sursa a dezvăluit că această rută feroviară specială este vitală pentru Rusia, servind ca principală conexiune pentru aprovizionarea militară între cele două națiuni, scrie Express News.

Generalul Marius Dumitru Crăciun a vorbit la Antena 3 CNN despre această situație, subliniind că este o ”victorie de etapă” a serviciilor speciale din Ucraina.

”Sensul este nu stoparea, dar întârzierea transporturilor militare, în mod deosebit cu muniție, pentru că rușii au golit depozitele din Coreea de Nord, în mod deosebit cu muniție de artilerie.

Nu credeam că o să aud vreodată acest lucru, dar s-a întâmplat, iar ucrainienii au identificat această cale ferată ca fiind o țintă de mare importanță și au reușit să acționeze asupra ei.

Însă, un sabotaj de acest gen poate să oprească traficul pentru 25-48 de ore, maximum 3 zile, după care, cu reparații minime, se poate reface”, a explicat Gen. Crăciun, la Antena 3 CNN, precizând că situația de acum nu este asemănătoare cu cea de la Nord Stream sau alte obiective strategice.

”Se va putea repara, mai sunt și alte variante. Dar, oricum, este o victorie de etapă pentru ucrainieni, pentru serviciile speciale ucrainiene”, a concluzionat gen. Crăciun.

Citește și: Ungaria nu susține aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Nu susține nici rectificarea bugetului Uniunii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel