Calculatorul de hârtie igienică. Află când vei termina rolele pe care le ai acum
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Doi britanici au creat  o unealtă  care ajută oamenii să calculeze câtă hârtie igienică este necesară pentru perioada de criză cauzată de noul coronavirus.

Doi britanici au creat o unealtă care ajută oamenii să calculeze câtă hârtie igienică este necesară pentru perioada de criză cauzată de noul coronavirus, conform The Verge.

Site-ul, construit inițial în glumă, este o unealtă foarte simplă. Utilizatorii introduc numărul de role rămase, pe care îl combină cu numărul de vizite zilnice la toaletă, iar site-ul oferă înapoi un număr de zile. Așadar, la 10 role de hârtie igienică și 3 utilizări pe zi, nu mai este nevoie de a achiziționa astfel de produse timp de 53 de zile.

Opțiuni mai avansate

Cu toate acestea, există opțiuni mai avansate, pentru a calcula alte dimensiuni, mai minuțioase, precum numărul de persoane din casă și câte bucăți sunt folosite la fiecare utilizare.

Ben Sassoon și Sam Harris, cei doi britanici care au creat unealta, au recunoscut că au creat site-ul pentru a stârni „umor fără griji". Însă, platforma a evoluat într-o „unealtă care poate educa populația și poate ajuta la încheierea crizei stocurilor din toată lumea".

„Poți trece de la idee la viral în ore sau chiar minute. Avem două milioane de vizionări în doar patru zile. A depășit orice așteptare, este departe de ce am mai văzut până acum", a recunoscut Sassoon, pentru The Verge.

Cum se poate calcula

Site-ul cere următoarele informații pentru a oferi un rezultat: numărul de role de hârtie igienică rămase și frecvența utilizării toaletei. Mai apoi, opțiunile avansate presupun introducerea datelor referitoare la: numărul de ștergeri pe utilizare, câte bucăți sunt utilizate la fiecare folosire, câte bucăți conține o rolă, câte persoane trăiesc în casă și câte zile durează carantina.

Așadar, un exemplu de calcul este următorul: Dacă am 16 role de hârtie igienică și merg de 3 ori pe zi la toaletă, utilizez de 4 ori câte 3 bucăți de hârtie, dintr-un total de 160 de bucăți/rolă și trăiesc cu încă o persoană, atunci casa va avea hârtie igienică timp de 36 de zile sau 257% din carantină.

Accesați calculatorul AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel