Cafeaua elimină calciul din organism: câte cești poți consuma într-o zi, dacă vrei să fii sănătos
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cafeaua elimină calciul din organism, câte cești poți consuma într-o zi, dacă vrei să fii sănătos. Sursa - pixabay.com
Cafeaua elimină calciul din organism, câte cești poți consuma într-o zi, dacă vrei să fii sănătos. Sursa - pixabay.com
Cafeaua elimină calciul din organism, iar consumul excesiv al acestei băuturi este urmat de  consecințe neplăcute. 

Câte cești de cafea poți consuma într-o zi, fără sa-ți provoci daune organismului? Multe persoane își încep dimineața cu o ceașcă de cafea. Pentru unele persoanele servirea cafelei dimineața a devenit deja un ritual, la care nu mai pot renunța.

Dar, pe lângă faptul că o ceașcă de cafea are multe substanțe utile, această băutură aromată elimină calciul din organism, spun nutriționiștii.

Cafeaua consumată în exces poate perturba cu adevărat echilibrul acido-bazic al organismului:  fiecare ceașcă de cafea elimină aproximativ 6 mg de calciu. Dar acest lucru nu este înfricoșător dacă o persoană bea nu mai mult de două cești de cafea pe zi.

Cum să-ți menții greutatea normală dacă ai peste 40 de ani: reguli importante pe care trebuie să le știi

În timpul zilei, poți compensa pierderile de calciu, dacă consumi  lapte, brânză de vaci, ouă, pește, nuci, verdeață. Cu toate acestea,  persoanele care beau mai mult de două cești de cafea pe zi pot avea probleme serioase. Lipsa calicului duce, de exemplu, la distrugerea  dinților, la crampe musculare și la perturbarea sistemului cardiovascular. 

 

Dacă ai peste 30 de ani, este timpul să mănânci mai des usturoi: vei încetini îmbătrânirea și vei rămâne tânăr 

 

Usturoiul prelungește tinerețea și protejează organismul de procesele distructive. În fiecare an, în organism au loc procese ireversibile în organism, de aceea este important să începi să-ți monitorizezi sănătatea și să ai grijă de corpul tău.

Iar de la 30 de ani, organismul are nevoie de o îngrijire mai specială, mai ales dacă vrei să încetinești procesul de îmbătrânire. Usturoiul este o legumă care ajută la prelungirea tinereții și la protejarea organismului de procesele distructive.

Consumă, regulat, leguminoase: sunt o sursă excelentă de proteine ​​și fibre

Aproape toată lumea știe despre beneficiile usturoiului. Puține persoane cunosc, însă, care dintre informațiile privind proprietățile usturoiului sunt ficțiune și care sunt adevărate. Susținătorii medicinei tradiționale au înzestrat usturoiul cu proprietăți miraculoase.

Usturoiul conține o mulțime de substanțe utile: vitamine, minerale, antioxidanți, uleiuri esențiale.  Usturoiul îmbunătățește imunitatea, sănătatea sistemului cardiovascular, are un efect benefic asupra stării pielii și a părului și protejează tractul gastro-intestinal.

De fapt, este un concentrat natural de substanțe active. Știința îi confirmă proprietățile benefice, motiv pentru care mulți medici recomandă pacienților lor să mănânce usturoi. 

Cum să slăbești 10 kilograme până la Crăciun

Usturoiul este un anticoagulant natural, ceea ce înseamnă că subțiază sângele și previne formarea cheagurilor de sânge. 

Usturoiul funcționează exact ca aspirina, dar fără efectele secundare ale suprimării imunității, anemiei, mâncărimii și urticariei.

Datorită proprietăților sale, anticoagulantul de usturoi produce următoarele efecte:

- reduce riscul de procese ischemice și boli asociate acestora (infarct, accident vascular cerebral, tromboză);

- previne accidentele vasculare, protejează împotriva apariției de umflături varicoase pe picioare;

- îmbunătățește alimentarea cu sânge a creierului;

- previne hipoxia și moartea celulelor creierului, protejând împotriva demenței și pierderii memoriei;

- îmbunătățește circulația sângelui datorită lichefierii, iar acest lucru duce la o nutriție mai bună a celulelor și țesuturilor.

Ai insomnii? Mănâncă un măr înainte a merge la culcare

După 30 de ani, mai ales la persoanele cu un stil de viață sedentar, încep să apară probleme cu sistemul cardiovascular. Dar cu ajutorul usturoiului, poți întârzia bătrânețea și prelungi tinerețea.

Cu cât o persoană îmbătrânește, cu atât sistemul său digestiv funcționează mai rău. În plus, multe persoane, după vârsta de 25 de ani, încep să debuteze cu boli cronice ale tractului digestiv. Usturoiul protejează împotriva gastritei, distruge flora patogenă din stomac. 

În plus, usturoiul protejează împotriva proceselor inflamatorii și stimulează bila.  Usturoiul este util și pentru intestine, îmbunătățește peristaltismul, stimulează regenerarea celulelor epiteliale care căptușesc intestinele. 

Această legumă protejează împotriva tipurilor comune de cancer ale sistemului digestiv, normalizează producția de suc gastric și enzime digestive. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel