Ingrediente
- 80 de grame de unt bio, fără adaos de sare
- 15 mililitri de ulei de cocos
- 500 de mililitri de cafea deja preparată
- sirop de agave sau zahăr, după gust, care se adaugă la final
Cum se prepară
Într-un blender, adaugă cele trei ingrediente (untul bio, uleiul de cocos şi cafeaua) şi mixează-le până când deasupra se formează un strat de spumă, ca în cazul unei cafele latte, potrivit divahair.ro. Apoi, toarnă băutură în cana preferată şi îndulceşte-o după gust. Serveşte-o caldă.
Vezi și: Cum faci cafea spaniolă. Ceașca plină de aromă pentru diminețile de weekend: Rețeta
Ce să pui în cafea pentru o aromă deosebită
Pentru o experienţă specială, există câteva ingrediente pe care le poţi adăuga în cafea pentru a obţine o aromă mai intensă. Nucşoara are o aromă fină şi un gust dulce-iute. În Orient, nucşoara se adaugă în cafea şi ceai, iar grecii o combină şi cu scorţişoară. Pentru o savoare deosebită, poţi adăuga în cafea şi puţin cardamon. Pe lângă aromă, neutralizează substanţele toxice din cafea. Se pun 2-3 boabe la o ceaşcă sau un vârf de linguriţă dacă e deja măcinat.
De ce să pui ou crud în cafea
Se pare că această combinație este una foarte gustoasă și furnizează toți nutrienții de care ai nevoie la micul dejun, după cum susțin Dr. Oz și Dave Asprey, inventatorul cafelei cu unt. Pentru a-ți face o cafea bună și hrănitoare trebuie să mixezi în blender cafeaua fierbinte cu un ou și 1-2 lingurițe unt de cacao (unt obișnuit sau ulei de cocos). Nu este recomandat să adaugi lapte, zahăr sau îndulcitori artificiali. Însă poți adăuga puțin piper Cayenne, turmeric sau scorțișoară.
Vezi și: Ce se întâmplă dacă pui albușuri bătute în laptele clocotit. Rezultatul obținut este senzațional
Câte linguri se pun la o ceașcă de cafea
Se pune apă în ibric. Când apa fierbe, se pune câte o linguriță plină-vârf pentru fiecare ceașcă. Dacă se fac mai multe cafele, se mai adaugă o linguriță la fiecare 4 cești de cafea. Când începe să se umfle cafeaua și să se formeze caimacul se lasă cafeaua în ibric pentru a i se decanta zațul. Sau se pot pun câțiva stropi de apă rece în ibric pentru ca zațul să se separe de cafea. La final, se adaugă zahărul în fiecare ceașcă. O linguriță de zahăr la o linguriță de cafea. De asemenea, pentru un gust deosebit, poți adăuga o jumătate de linguriță de unt atunci când o prepari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Mircea Badea, propunere tare pentru șoferii de mașini electrice: Ori protejezi natura, ori ce faci?!
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Marte în Berbec, din 30 aprilie. Ce aduce în viețile noastre. Patru zodii sunt primele afectate
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"
- Unde au dispărut tinerii magistrați care protestau și promiteau schimbarea sistemului
- Școala românească nu mai pune accentul pe valorile etice. Profesor universitar: Doar prin educație morală construim o țară educată
- Cum fac criminaliștii percheziția informatică. „Nu întotdeauna este prezent și suspectul”