Data actualizării:
Data publicării:

Cadoul primit de Kim Jong Un de la Putin, ironizat de Washington: Nici măcar nu știam că există - Video

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Cadoul pe care l-a primit Kim Jong Un de la Vladimir Putin a fost ironizat de un purtător de cuvânt al diplomației Statelor Unite.

Mai exact, un purtător de cuvânt al diplomației americane a ironizat miercuri mașina de fabricație rusească pe care i-a oferit-o Vladimir Putin lui Kim Jong Un. Acesta a sugerat că mașina ar fi de proastă calitate, transmite AFP.

'Sincer, nici măcar nu știam că există o astfel de mașină de lux rusească'

'Sper că Kim are o garanție extinsă a producătorului! Sincer, nici măcar nu știam că există o astfel de mașină de lux rusească', a spus ironic purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Amintim faptul că președintele Rusiei i-a oferit liderului nord-coreean o mașină de fabricație rusească, a transmis marți presa de stat nord-coreeană KCNA, în contextul consolidării relațiilor dintre Rusia și Coreea de Nord.

Sora lui Kim Jong Un 'a transmis cu politețe mulțumirile lui Kim Jong Un către partea rusă, spunând că acest cadou servește ca o demonstrație clară a relațiilor personale speciale dintre liderii de top', a relatat KCNA.

'Da, este un Aurus', a confirmat Peskov

Ulterior, Kremlinul a confirmat că preşedintele Vladimir Putin i-a dăruit dictatorului nord-coreean Kim Jong-un o maşină rusească de înaltă clasă din gama Aurus, însă nu a precizat modelul vehiculului, potrivit EFE.

'Da, este un Aurus', a zis purtătorul de cuvânt al preşedinţiei Rusiei, Dmitri Peskov, citat de agenţia de presă rusă oficială TASS, chestionat despre autoturismul făcut cadou lui Kim Jong Un.

Video

Youtube video image

În funcţie de dotări, preţul unui model Aurus este cuprins între 35 şi 50 de milioane de ruble, respectiv între 380.000 şi 540.000 dolari.

Mai mult, cadoul lui Putin este susceptibil de a încălca sancţiunile impuse Phenianului de către Naţiunile Unite în anul 2017, votate şi de către Federația rusă. Sancțiunile cuprind orice fel de exporturi de mașini în Coreea de Nord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel