Cada galbenă va străluci de curățenie: ai nevoie de câteva ingrediente simple și petele vor rămâne amintire
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 21 sep 2022, 14:52
WhatsApp
Cada galbenă va străluci de curățenie, ai nevoie de câteva ingrediente simple și petele vor rămâne amintire. Sursa - pixabay.com
Cada galbenă va străluci de curățenie, ai nevoie de câteva ingrediente simple și petele vor rămâne amintire. Sursa - pixabay.com
O cadă nouă este întotdeauna albă, dar nu rămâne mult în această stare. Calitatea apei, săpunul și șamponul pătează cada. Vă spunem cum  să curățați baia pentru a nu-i deteriora smalțul și cum să îi restabiliți strălucirea.

Aceste pete galbene pot fi îndepărtate și fără utilizarea substanțelor chimice. Este suficient să folosiți o pastă universală, pe care o puteți prepara acasă din două produse.

Cu această pastă veți putea spăla cada și chiuveta, dar și curăța robinetele, care vor străluci.

Într-un bol mare puneți câte 5 linguri de bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen. Pasta care are o consistență lichidă se aplică pe suprafața căzii sau a chiuvetei. Lăsați-o să acționeze 15 minute, apoi ștergeți cu un burete umed și clătiți.

Aplicați pasta și pe robinete, care vor străluci ca noi. Deci iată cum puteți curăța obiectele sanitare, folosind doar două produse ieftine.

Cum să curățați cada de calcar  

Apa proastă provoacă duce la formarea calcarului, care se depune în straturi pe cadă. Este dificil să scăpați de el, dar este posibil datorită unor produse.

Hainele și cearșafurile vor fi parfumate. Punți câteva picături din acest ingredient în apa fierului de călcat

Metoda 1. Amestecați 0,5 pahar de bicarbonat de sodiu, 0,5 pahar de apă și 1/4 pahar de oțet. Dacă aveți o cadă din acril, atunci este mai bine să înlocuiți oțetul cu suc de lămâie. Aplicați soluția preparată pe suprafața căzii lăsați-o să acționeze timp de 1 oră. Clătiți bine cu apă caldă.

Metoda  2. Dizolvați bicarbonat în apă, astfel încât să obțineți o pastă. Aplicați pasta pe suprafața căzii și lăsați-o să acționeze de 1 oră. Dizolvați apoi acid citric în apă într-un raport de 1:1 și pulverizați soluția peste pasta de bicarbonat, apoi frecați cu un burete. Clătiți cu apă caldă.

Placa galbenă se formează din cauza calității proaste a apei. Dacă nu puteți pune un filtru, atunci va trebui să curățați constant instalațiile sanitare. Faceți o pastă din înălbitor uscat și apă, în proporție de 1:1. Aplicați pasta obținută pe suprafața căzii și frecați bine. Lăsați pasta să se usuce, apoi clătiți cu apă din belșug.

IMPORTANT:  vă sfătuim să fiți atenți, deoarece clorul din înălbitor poate distruge smalțul căzii. Pentru căzile acrilice, acest remediu este contraindicat.

Uneori, gospodinele folosesc pastă de dinți în lupta împotriva plăcii galbene. Procedura este simplă:  trebuie să aplicați pasta de dinți pe zonele cu probleme, să o frecați cu un burete și după 5-10 minute să clătiți. 

Cuptorul cu microunde poate fi curățat de petele grăsime în doar 15 minute. Rapid și eficient

Aflați din acest articol cum să curățați cuptorul cu microunde în interior și în exterior în doar câteva minute.

Cuptorul cu microunde este folosit foarte des, motiv pentru care se murdărește rapid. Pentru a întârzia momentul curățării, se recomandă utilizarea unui capac special cu care trebuie acoperite alimentele.

Cu toate acestea, cuptorul cu microunde trebuie spălat des. Murdăria și resturile alimentare trebuie eliminate. Vă spunem cum să curățați, rapid și eficient, cuptorul cu microunde de grăsimi.

Prima opțiune  este bicarbonatul de sodiu, care este considerat un remediu universal în viața de zi cu zi.  Veți avea nevoie de 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu, un bol pentru microunde, 2 pahare cu apa, bureți, perii și cârpe uscate.

Puneți bicarbonatul într-un recipient cu apă și dați-l în cuptorul cu microunde pentru 10-15 minute, în timp ce porniți cuptorul la putere maximă. După ce timpul a expirat, nu deschideți ușa timp de câteva minute. Ulterior, scoateți vasul cu apă. Murdăria  de pe pereții cuptorului poate fi eliminată ușor cu un burete umed. La final, ștergeți cuptorul cu o cârpă uscată.

Cea mai delicioasă salată de castraveți: este gata în 10 minute și dispare de pe masă imediat

De asemenea, lămâia îndepărtează orice murdărie dacă este folosită corect. Pentru a curăța cuptorul cu microunde, luați: 1-2 pahare de apă, un bol pentru microunde, 1 lamaie, bureți, perii, cârpe uscate.

Trebuie să umpleți un vas cu apă și să stoarceți în el suc de lămâie. Tăiați restul fructului și puneți bucățile în bol. Vasul se dă în cuptorul cu microunde, pornit la putere maximă, pentru 10 minute. Nu deschideți cuptorul pentru încă 5 minute, apoi ștergeți-l cu un burete și o cârpă uscată.

Trandafirii vor înflori magnific anul viitor dacă toamna veți face acest lucru

Dacă nu doriți să folosiți lămâie, atunci puteți cumpăra acid citric, care îndepărtează și el murdăria și grăsimea. Asigurați-vă că aveți un bol pentru microunde, 2 pahare cu apă, 1-2 linguri de acid citric, bureți, perii și cârpe uscate. Se toarnă acid citric într-un vas cu apă, care se pune în cuptorul cu microunde timp de 10 minute, la putere maximă. După ce timpul a trecut, ștergeți cuptorul cu un burete și o cârpă.

Tigaia nu are capac și mâncarea pătează aragazul? Apelați la trucul bunicii

Oțetul este un alt remediu universal, capabil să elimine grăsimea și mucegaiul. Aveți nevoie de: 3 linguri oțet 9%, un bol pentru microunde, 1-1,5 pahare de apă, bureți, perii, cârpe uscate. Turnați oțetul într-un vas cu apă și puneți-l în cuptorul cu microunde timp de 10 minute, la putere maximă.

Dacă cuptorul este foarte murdar, atunci este mai bine să amestecați oțet și apă într-un raport de 1: 1. Folosind această opțiune, nu uitați să deschideți fereastra, din cauza vaporilor de oțet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?