Buze uscate și crăpate: Cele mai bune remedii naturale pentru a le hidrata
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Shiny Diamond: Pexels
Fotografie de la Shiny Diamond: Pexels
Odată cu venirea frigului, buzele sunt afectate de temperaturi scăzute, uscate și crăpare. Descoperiți toate ingredientele naturale pe care să le folosiți pentru a le hidrata și repara.

Buzele crăpate pot fi cauzate de diverși factori, precum condițiile climatice dar și de exemplu deficiențe de vitamine sau diete. Printre cele mai frecvente cauze care ar putea provoca uscarea buzelor sunt:

  • temperaturile reci,

  • lipsa de vitamine, cum ar fi deficitul de vitamina B,

  • deshidratare,

  • utilizarea de produse cosmetice prea uscate, cum ar fi creioane rezistente la apă și tensiuni de buze, aplicate fără a hidrata corespunzător buzele.


Cum să hidratezi buzele uscate și crăpate: remedii naturale

Pentru hidratarea buzelor uscate și crăpate poți folosi remedii naturale foarte ușor de recreat acasă cu ingrediente comune, sau folosești balsamuri de buze pe bază de ingrediente naturale speciale care pot hidrata și hrăni buzele, reparându-le și făcându-le mai moi și mai catifelate, potrivit unui articol Fanpage.

Miere

Mierea este unul dintre cele mai utilizate ingrediente în domeniul cosmeticelor DIY datorită proprietăților sale nutritive. Pentru a hidrata buzele, aplicați puțină miere pe buze și lăsați să acționeze, repetând aplicarea în timpul zilei dacă este necesar. Va fi suficient să aplicați un strat ușor și subțire

Ulei de măsline

Vitamina E conținută în uleiul de măsline va permite de fapt buzelor uscate să se regenereze și să aibă un aspect mai compact și mai moale. Aplicați ulei de măsline de câteva ori pe zi și masați buzele. Veți observa imediat schimbarea.

Ceară de albine

Pe lângă faptul că hidratează buzele, ceara de albine are rolul de a proteja buzele de frig, evitând astfel uscarea și crăparea lor.Mai mult, datorită vitaminei A, favorizează și regenerarea celulară. 

Uleiul de măceș

Măceșul, și în special uleiul extras din plantă, are o putere de hidratare remarcabilă datorită acizilor grași esențiali și vitaminei E. Folosit pe buze, nu doar hidratează, ci și dă un efect de umplere, făcându-le mai pline și mai compacte. Puteți aplica uleiul direct pe buze, masând pentru a-l face să pătrundă în profunzime.

Aloe vera

Printre numeroasele beneficii ale aloe vera se numără și cele hrănitoare și hidratante. De fapt, știați că aloe are și proprietăți antiinflamatorii utile pentru a calma disconfortul cauzat de buzele uscate și că favorizează hidratarea și hrănirea?

Castravete

Castravetele are, de asemenea, proprietăți de hidratare pentru utilizare pe buzele uscate și este un remediu excelent, ieftin și practic. De fapt, trebuie doar să freci o felie de castravete pe buze timp de câteva minute, repetând acțiunea de două ori pe zi, pentru a vedea buzele tale mai moi și mai fine.

Avocado

Avocado este un aliat excelent pentru hidratarea buzelor uscate: este de fapt un fruct hidratant, emolient si reechilibrator, care conferă elasticitate și reface pelicula hidrolipidică a epidermei. Încearcă-l sub formă de  mască împreună cu miere și ulei. 

Citește și:

Cum se aplică corect rujul în funcție de textura sa. Sfaturi și trucuri

Mat, strălucitor, cremos: există atât de multe moduri de a aplica rujul, mai ales în funcție de finisajul lor. Pentru unele tipuri și pentru a crea anumite efecte pe buze, de fapt, vârfurile degetelor sunt suficiente, în alte cazuri veți avea nevoie de pensulă și corector, iar în alte cazuri direct rujul, potrivit unui articol scris de publicația Di Lei.

Cum se aplică rujul mat sau opac

Rujul opac sau mat este poate cel mai ales deoarece permite multe tipuri de aplicare și pentru a recrea diferite efecte. Acest tip de ruj se poate aplica direct din  stick sau, în funcție de consistența lui, îl poți aplica utilizând o pensulă. Important este să îl aplici când machiajul este deja terminat dar înainte de a aplica pudra pe față... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel