Burse şcolare. Sorin Cîmpeanu: Prelungim termenul de depunere a dosarelor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Sorin Cîmpeanu a anunţat ce decizie a luat cu privire la bursele şcolare. 

"După ce fondul de burse a crescut, după ce cuantumul burselor a crescut, au fost unele probleme pe care le înţeleg, cu privire la componenţa dosarului pentur a obţine aceste burse. Înţelegând aceste probleme, mâine, fiind ultima zi în care se pot depune dosarele de bursă, printr-un ordin de ministru va fi extins termenul cu o săptămână, până pe data de 7 februarie.

De asemenea, vom încerca să aducem şi alte clarificări pentru ca sistemul să fie foarte uşor înţeles. Aş vrea să vă spun că raportarea la media anului precedent este un criteriu care funcţionează de 11 ani, nu este introdus anul acesta, dar pe baza promovării acestui subiect, mulţi dintre părinţi şi elevi au aflat abia acum, după 11 ani, că elevii obţin burse pe baza mediei încheiate în anul şcolar precedent", a anunţat, duminică seara, la Digi 24, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Vezi şi: Cîmpeanu: Sub nicio formă nu susțin trecerea tuturor școlilor în online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre desfășurarea activităților în școli în plin val pandemic. Invitat la Digi 24 în emisiunea Ancăi Suciu, ministrul Cîmpeanu a vorbit despre cele mai recente decizii din Educație, în contextul infectărilor fără precedent.

„S-ar putea pune problema unor relaxări în ceea ce privește păstrarea școlilor deschise?”, a întrebat jurnalista. „Nu e vorba de o relaxare care să privească numai școlile, e vorba de ceea ce a explicat dl. dr. Țincu mai devreme. Atunci când estimezi că 60% din populația UE, alții estimează mai mult, alții spun că într-un an cu toții vom trece prin boală, trebuie să iei măsuri adecvate”, a răspuns ministrul Educației.

„Nu mai este o problemă sanitară atât cât este o problemă economică și socială. Am discutat de două ori astăzi cu domnul ministru Rafila, de fiecare dată concluzia a fost foarte clară: avem reguli, trebuie să le respectăm. La 75% grad de ocupare al paturilor, atunci școlile și grădinițele trec în online. Vor reveni când gradul de ocupare al paturilor pacienților Covid-19 scade sub 70%”, a adăugat Cîmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel