Burse mai mici pentru elevii cu medalii de aur la olimpiade internaționale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Ministrul Educației, Ligia Deca. Sursa: Agerpres
Ministrul Educației, Ligia Deca. Sursa: Agerpres
Ministrul Educației, Ligia Deca, a prezentat modificările aduse prin proiectul legii învățământului preuniversitar.

Dacă bursele de merit vor crește la 450 de lei pe lună, de la 200 de lei, nu aceeași veste bună vine și pentru elevii medaliați cu aur la olimpiadele internaționale. Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că proiectul legii învățământului preuniversitar prevede ca elevii premianți la olimpiadele internaționale să primească 1.000 lei pe lună.

În prezent, elevii premiați la olimpiadele școlare internaționale primesc bursa conform Legii nr. 235 din 2010 și cuantumul este stabilit prin ordin de ministru. Pentru anul școlar 2022-2023 este în vigoare Ordinul 6.429 din 19.12.2022, care prevede sumele pentru bursele de merit de olimpic internațional, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 1071/2021 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, potrivit România Tv.

- medalia de aur sau premiul I – 2550 lei;

- medalia de argint sau premiul al II-lea – 1913 lei;

- medalia de bronz sau premiul al III-lea – 1275 lei;

- mențiune – 638 lei

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat că elevii care obţin medalii la olimpiadele naţionale vor primi 700 de lei pe lună.

“Susţinem şi excelenţa în educaţie. Creştem bursele. Astfel, bursa de merit creşte de la 200 de lei la 450 de lei pe lună. Bursele de performanţă, care devin burse de excelenţă olimpică vor avea valoare pentru cei care au premii la olimpiadele naţionale – 700 de lei pe lună, cei care aduc medalii de la olimpiadele internaţionale – 1000 de lei pe lună”, a spus Ligia Deca.

Deca a menţionat că bursele vor fi plătite din bugetul Ministerului Educaţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel