Burrito mexican. Rețeta autentică
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Ai încercat vreodată vestitul burrito mexican? Dacă nu, ar fi cazul. Iată cum se prepară rețeta...

Ingrediente

smântână și sos salsa iute
450 g carne de vită friptă
1 ardei mare
1 ceapă medie
1 salată verde
1 conservă de fasole
250 g brânză/cașcaval ras
6 lipii de tortilla

Cum se prepară

Burrito-ul este ruda îndepărtată din Mexic a mult mai cunoscutei pe la noi shaorma. Diferența constă în faptul că legumele din shaorma sunt majoritar crude, pe când cele din burrito sunt semi-preparate înainte. Numele produsului este, de fapt, porecla creatorului său – un bucătar talentat dar cam greu de cap, motiv pentru care i s-a spus Burrito-măgăruș, potrivit retete.unica.ro. Ca și shaorma, burrito-ul a cunoscut diverse variații, odată cu trecerea timpului. Noi vă dăm, în continuare, varianta originală a rețetei, după cum o pregăteau nativii mexicani.

În primul rând, tăiați în fâșii carnea de vită și o puneți într-o tigaie, cu condimente după alegere, la fript, la foc mediu, pentru aproximativ 5 minute. Cât timp carnea e pe foc, tăiați julien ceapa, salata și ardeiul. Adăugați ceapa și ardeiul peste carne, în tigaie, amestecați și lăsați la călit cam 8 minute.

Încălziți lipia de tortilla într-o altă tigaie. Ungeți-o cu salsa, adăugați fasole, amestecul de carne din tigaie, presărați brânză/cașcaval/parmezan la alegere deasupra, turnați smântână și presărați salata. Împăturiți astel: o dată pe latura din dreapta, apoi pe cea dinspre dvs. (astfel încât să îi faceți un fund ca un portofel, să nu vă curgă umplutura) și apoi încă o dată pe cealaltă latură. Întoarceți cu gura în jos și lăsați burrito-ul așa aproximativ 20 de secunde.

Puneți pe farfurie și serviți! Dacă mai doriți, cu extra salsa și smântână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel