Burleanu (FRF) - Investiţiile trebuie să continue, sunt oraşe mari care au nevoie de stadioane moderne
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, la evenimentul în cadrul căruia Ionuţ Stroe a preluat oficial mandatul de ministru al Tineretului şi Sportului, că investiţiile în infrastructură trebuie să continue pentru că sunt oraşe mari ale României care au nevoie de stadioane moderne.

"Investiţia în infrastructură trebuie să continue. Sunt oraşe mari ale României care au nevoie de stadioane moderne. Fiindcă în lipsa unei infrastructuri moderne nu ai cum să mai dezvolţi fotbalul astăzi, iar decalajul dintre Est şi Vest va creşte de la an la an. În momentul de faţă împărtăşim aceleaşi obiective cu domnul Ionuţ Stroe. Acum rămâne ca ministrul să aibă stabilitate şi la nivel guvernamental", a spus Burleanu.

El s-a arătat bucuros de faptul că noul ministru al Tineretului şi Sportului a subliniat importanţa introducerii unei bugetări multianuale în sport.

"Am avut câteva întâlniri cu noul ministru, vom mai avea şi în perioada următoare. Dacă va avea în primul rând stabilitate la nivel guvernamental are toate şansele să devină primul minister care devine corporatist şi modern. În ceea ce priveşte relaţiile cu federaţiile sportive ai nevoie de o strategie în primul rând la nivelul sportului. Pentru că acest lucru a lipsit după Revoluţie încoace. Mă bucur că ministrul a abordat acest aspect, la fel ca şi pe cel referitor la bugetarea multianuală. Acesta din urmă este un aspect pe care noi am insistat foarte mult în anii trecuţi, pentru că fotbalul românesc, în sistemul pe care îl cunoaştem toţi, atunci când este finanţat dinspre autorităţile locale la nivelul Ligii a II-a, a III-a, la fotbal feminin şi la copii şi juniori rămâne nefinanţat în primele luni ale anului. La fel, e foarte important să avem un singur cadru în baza căruia se realizează finanţarea în sport", a menţionat Răzvan Burleanu.

Preşedintele FRF a dezvăluit dificultăţile întâmpinate în mandatul fostului ministru Bogdan Matei: "Cea mai mare problemă am avut-o în mandatul fostului ministru (n.r. - Bogdan Matei) în care pur şi simplu a trebuit să mă implic activ, alături de celelalte federaţii sportive, astfel încât Ministerului Tineretului şi Sportului să nu se substituie federaţiilor sportive. Altfel spus am avut această abordare care continuă, mă refer că ea continuă la nivelul Camerei Deputaţilor... pentru că în momentul de faţă avem de modificat o lege. Iar acest aspect este susţinut de domnul Ionuţ Stroe şi anume ca ministerul să nu se substituie federaţiilor sportive atunci când vine vorba de procesul de luare a deciziilor".
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel