Bundestagul a aprobat beneficiile pentru persoanele vaccinate, propuse de Angela Merkel
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 06 mai, 16:57
WhatsApp
Camera inferioară a Parlamentului Germaniei a aprobat facilităţile propuse de Angela Merkel pentru persoanele vaccinate.

Bundestagul, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei, a aprobat, joi, proiectul Guvernului Angela Merkel de a le acorda facilităţi persoanelor vaccinate sau vindecate de COVID-19, informează publicaţia Der Spiegel, scrie Mediafax. 

În favoarea proiectului s-au pronunţat parlamentarii din cadrul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), Partidului Social-Democrat (SPD), Alianţei 90/Verzi şi Die Linke. Membrii Partidului Liber-Democrat (FDP, opoziţie) s-au abţinut de la vot, iar deputaţii formaţiunii Alternativă pentru Germania (AfD, opoziţie) au votat împotrivă.

Când va intra în vigoare proiectul

Proiectul va intra în vigoare dacă va fi aprobat şi de Bundesrat, Camera superioară a Parlamentului de la Berlin, însă există riscul de a fi contestat la Curtea Constituţională.

Guvernul cancelarului Angela Merkel a decis, marţi, să propună Parlamentului Germaniei aprobarea de privilegii pentru persoanele vaccinate şi pentru cele vindecate de Covid-19, ignorând criticile referitoare la drepturile fundamentale şi la starea de confuzie socială.

G Ad:

Planul este criticat dur de Bodo Ramelow, premierul landului Turingia. "Situaţiile celor testaţi, celor vaccinaţi şi celor care trebuie să demonstreze imunizarea ar trebui tratate egal. Guvernul pare a contribui la confuzie, nu la facilitarea situaţiei", a afirmat Bodo Ramelow, conform site-ului Tagesschau.de. Şi Robert Habeck, liderul Partidului Verzilor, a criticat iniţiativa, avertizând că apar ambiguităţi. "Câteva puncte legale ar trebui formulate mai clar", a spus el.

Ce s-ar putea schimba și în România?

Vineri, Guvernul are o ședință despre revenirea la normalitate în România. Sunt măsuri speciale pentru persoanele vaccinate anti-COVID. Iată care sunt propunerile, conform unor surse guvernamentale, citate de Antena 3: 

Relaxare de la 1 iunie pentru HoReCa

- deschidere la capacitatea de 100%, dacă personalul și clienții sunt vaccinați cu ambele doze. 

- deschidere la capacitatea de 70%, dacă personalul și clienții nu sunt vaccinați. 

Relaxare de la 1 iunie în spațiul public

- renunțarea la mască la munte și pe plajă, cu respectarea distanțării

Relaxarea de la 1 iunie pentru evenimente publice și private, inclusiv sportive

- deschiderea la capacitate maximă, exclusiv pentru persoanele vaccinate cu ambele doze

Relaxarea de la 1 iunie la locul de muncă

- relaxarea la mască în sectorul public și privat, exclusiv pentru persoanele vaccinate cu ambele doze. 

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Facilități pentru cei vaccinați anti-COVID? Rezultatul sondajului fulger la care au răspuns peste 10.000 de români

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro