Bulgaria anulează o demonstraţie aviatică, după ce un avion s-a prăbuşit în cursul pregătirilor
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Atanas Zaprianov, Ministrul Apărării din Bulgaria, a anulat demonstrația aviatică programată pentru sâmbătă la baza aeriană Graf Ignatievo, situată în partea central-sudică a statului. Decizia a fost luată în urma prăbușirii unui avion militar L-39 ZA, a anunțat vineri Ministerul Apărării.

Accidentul s-a produs în timpul pregătirilor pentru demonstraţiile planificate pentru sâmbătă.

În urma accidentului, au fost luate măsuri de stingere a focului şi a fost deschisă o anchetă cu privire la cauzele prăbuşirii.

Mai devreme în cursul zilei, preşedintele bulgar Rumen Radev, fost pilot militar, a făcut un zbor demonstrativ de la baza Graf Igantievo cu un avion F-16, la invitaţia Forţelor Aeriene ale SUA.

Evenimentul de sâmbătă era menit să marcheze două momente semnificative

'Acest zbor mă poartă înapoi în anul 2005, când eram comandantul bazei aeriene şi când m-am adresat Forţelor Aeriene ale SUA cu propunerea de a face o bază pentru F-16 în Bulgaria în loc de Aviano (în Italia - n.red.). Am început astfel o cooperare extrem de fructuoasă între Forţele Aeriene ale SUA şi Forţele Aeriene Bulgare', le-a declarat preşedintele jurnaliştilor după zbor.

Evenimentul de sâmbătă era menit să marcheze două momente semnificative: împlinirea a 20 de ani de la aderarea Bulgariei la NATO şi cea de-a 35-a aniversare a introducerii avioanelor MiG-29 în dotarea forţele aeriene bulgare, precizează BTA, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel