Pensii. Olguța Vasilescu, replică lui Iohannis: Am explicat de o sută de ori
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Lia Olguța Vasilescu FOTO AGERPRES
Lia Olguța Vasilescu FOTO AGERPRES
Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii și Justiției Sociale, a avut prima reacție în ceea ce privește tema bugetului asigurărilor sociale, promulgat de președintele Klaus Iohannis. 

”De fiecare dată aceeași poezie, ne-a spus-o și consilierul lui, de fiecare dată... nu sunt banii de pensii. Și s-a văzut că nu au lipsit niciodată. Toți pensionarii și-au luat banii la timp și nu a fost niciun fel de probleme. Dar, președintele Klaus Iohannis vrea să găsească tot felul de motive pentru a explica întârzierea bugetului.

L-am auzit spunând despre faptul că nu au crescut pensiile la timp pe legea 263 și din cauza asta pensionarii au pierdut. Am explicat de o sută de ori, până acum, că noi nu am aplicat mot a mot legea 263, tocmai pentru că am crescut artificial punctul de pensie și asta a însemnat o majorare de pensie mai devreme decât data de 1 ianuarie”, a declarat Olguța Vasilescu, în direct la România TV. 

Bugetele locale, întârziate

”L-am văzut de asemenea pe președinte care spune că ar trebui să ne preocupe mai mult investițiile, sănătatea și așa mai departe. Păi haideți să-i spunem domnului președinte, că văd că a citit degeaba proiectul de buget, că văd că nu a înțeles nimic. La sănătate este o creștere cu șase miliarde de lei față de anul trecut. La educație avem o creștere cu zece miliarde în plus față de anul trecut. La investiții avem cu 15,7 miliarde de lei în plus față de anul trecut... Însă blocarea sistematică a bugetului, pe care o face președintele Klaus Iohannis, duce la ora actuală la imposibilitatea consiliilor județene și consiliilor locale de a-și aproba bugetele”, a mai spus Olguța Vasilescu la România TV. 

Klaus Iohannis a promulgat astăzi bugetul asigurărilor sociale. 

Vezi și: 

Buget 2019. Iohannis: Am decis să promulg

Klaus Iohannis, declarații de ULTIMĂ ORĂ la Cotroceni

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel