Data publicării:
Budincă din pâine cu banane, un mic dejun rapid și sănătos
Această rețetă este ideală pentru cuptorul cu microunde și se face în doar 10 minute.
Budinca din pâine veche cu banane este un mic dejun pentru întreaga familie. În plus, poate fi preparată rapid în cuptorul cu microunde.
Ingredientele de care ai nevoie:
pâine albă - 4 felii,
banană - 1 bucată,
unt - 50 grame,
ouă - 2 bucăți,
zahăr - 80 de grame,
scorțișoară măcinată - 1/4 linguriță,
lapte - 450 ml,
mălai - 1 lingură.
Modul de preparare
Feliile de pâine veche se ung cu unt și se taie în 6 părți egale. Aranjează feliile într-un vas termorezistent, iar deasupra pune feliile de banane.
Omletă dulce cu banane și kiwi, o alternativă sănătoasă la deserturile cu ciocolată
Într-un castron, bate ouăle cu zahărul, scorțișoara și laptele. În alt castron mic, pune făină de porumb, o cantitate mică de lapte și amestecă până se obține o masă omogenă.
Cele două compoziții se toarnă peste feliile de pâine și banane. Suprafața budincii se stropește cu zahăr. Budinca se coace, neacoperită, în cuptorul cu microunde la putere mare timp de 8-10 minute.
Cum să transformi chiftele obișnuite într-o capodopera culinară? Trucul bucătarilor
Înainte se servire, budinca se răcește 5 minute. Servește budinca de pâine cu banane împreună cu cafeaua de dimineață. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News