Data publicării:
Budincă de ciocolată din 3 ingrediente: fără gelatină și fără zahăr
Budinca de ciocolată este un deliciu pentru toată lumea, dar, mai ales, pentru cei care nu doresc să stea prea mult în bucătărie.
Ai nevoie de 3 ingrediente și de câteva minute pentru a prepara budinca. Singurul dezavantaj este că desertul trebuie să stea în frigider câteva ore.
Rețeta este la îndemâna tuturor și poate fi preparată și de persoanele vegane, deoarece nu are gelatină și zahăr.
Pentru a pregăti această budincă vei avea nevoie de:
150 grame de ciocolată neagră,
380 ml lapte vegetal la alegere,
15 grame de amidon de porumb sau de cartofi.
Modul de preparare
Vei avea nevoie și de puțin ulei vegetal cu care vei unge formele. Din dozele indicate vei putea prepara 3 budinci medii sau 2 mai mari. Poți folosi orice ciocolată dorești cu orice procent de cacao.
Toarnă laptele vegetal și amidonul de porumb într-o cratiță și amestecă cu ajutorul unui tel până când amidonul se va dizolva bine. Acest pas este esențial pentru a evita formarea de cocoloașe.
Omletă italiană cu ardei gras și verdeață: o rețetă copioasă pentru micul dejun
Între timp, ciocolata se taie bucăți mici. Cratița cu lapte și amidon se pune pe aragaz și se amestecă continuu până când crema se îngroașă. Acum este momentul să adaugi bucățile de ciocolată. Se stinge focul și se mixează în continuare până când ciocolata se încorporează perfect.
Formele pentru budincă se ung cu puțin ulei. Apoi toarnă amestecul și pune formele în frigider.
Prăjește pastele înainte de a le găti: trucul care va îmbunătăți preparatele
Budinca se ține în frigider circa 3 ore. După acest timp, tot ce trebuie să faci este să o servești pe masă. Formele se întorc pe o farfurie. Cu câteva atingeri ușoare, budinca se va desprinde ușor. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News