Bucureștiul în scenariul roșu. Ministerul Educaţiei, solicitare către CNSU pentru modificarea scenariilor după care vor funcţiona şcolile
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Sorin Cîmpeanu a anunțat că va face o solicitare de modificare a scenariilor după care vor funcţiona şcolile către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), după ce Bucureștiul a intrat în scenariul roșu.

"În calitate de ministru al Educaţiei, o să susţin următoarele: şcolile se închid ultimele şi se deschid primele. Este vorba de o rată de infectare de 3,05 la mie. Dacă am lua în calcul populaţia reală a Bucureştiului, şi nu pe cea din statistici, probabil rata ar fi sub 3.

Ministerul Educaţiei, având în vedere importanţa examenelor naţionale, BAC şi Evaluarea Naţională - va face direct către CNSU o solicitare de modificare a scenariilor după care vor funcţiona şcolile, încât şcolile care vor fi cuprinse în scenarul roşu să poată permite elevilor din clasele terminale să meargă cu prezenţă fizică în şcoli.

Solicitarea este deja elaborată şi va fi transmisă CNSU care e îndreptăţit să ia o decizie. Solicitatea vizează doar elevii claselor terminale", a declarat Sorin Cîmpeanu, vineri, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel