Bucureştenii ar putea fi obligaţi să-şi colecteze selectiv deşeurile
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
colectare-selectiva
colectare-selectiva

Potrivit unui proiect de hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, asociațiile de proprietari si cei care locuiesc individual vor fi obligați să colecteze selectiv deșeurile din hârtie, carton, folii și metal, iar de anul viitor și pe cele din sticlă.

autor: Bianca Iacob

Proprietarii individuali şi asociațiile de proprietari vor dispune din partea operatorilor de salubrizare de saci inscriptionați cu numele tipului de deșeu colectat, informeată realitatea.net. De asemenea, se va stabili și un orar la care se va face ridicarea deșeurilor și o persoană responsabilă pentru predarea acestora operatorilor de salubrizare.

În cazul în care vor exista persoane care nu doresc colectarea selectiva, li se va aplica un tarif pentru ridicarea deșeurilor majorat cu 50 % atât în cazul persoanelor fizice, cât și a celor juridice. Pentru cei care vor respecta normele noului proiect li se va scadea cu pana la 25% din tariful de colectare.

Asociaţiile sau proprietarii individuali care nu vor respecta prevederilor hotărârii va primi o amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei.

Dacă nu preiau deşeurile colectate selectiv, nu respectă orarul stabilit sau alte prevederi ale hotărârii, operatorii de salubrizare vor fi sancţionaţi cu amendă cuprinsă între 3.000 şi 5.000 lei.

Proiectul se află în dezbatere publică, iar pentru a deveni el lege va trebui aprobat de CGMB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel