Brutarul care a făcut cea mai bună baghetă, dat afară de Macron pe motiv că este islamist
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Emmanuel Macron l-a dat afară pe Makram Akrout, tunisianul care a câştigat competiţia pentru cea mai bună baghetă din Paris, pe motiv că ar fi islamist. 

Preşedintele francez Emmanuel Macron îşi reafirmă linia de fier a politicii sale împotriva extremismului islamic: a făcut-o în decembrie propunând o lege care să limiteze separatismul dintre statul laic şi fundamentalismul musulman și o face acum cu un act simbolic şi concret: el a decis să renunţe la talentul bratarului Makram Akrout, care a pregătit „cea mai bună baghetă din Franţa”.

Sâmbătă, Macron l-a felicitat pe câştigător, un producător francez de matriţe de origine tunisiană. Apoi site-ul, Tunis Tribune, care se defineşte drept „portalul tunisienilor lumii”, a citat postări de pe Facebook ale lui Akrout, ceea ce a ridicat multe nedumeriri referitoare la poziția sa față de islamism.

Akrout, primul brutar exclus

Astfel, Akrout a devenit primul exclus de când premiul a fost creat de primăria Parisului, în 1994. Bagheta este mai mult decât o bucată de pâine. Este un simbol al Franţei, care anul acesta a fost nominalizată în Patrimoniului Mondial UNESCO.

Brutarul a acuzat, în trecut, Franţa „că încurajează şi răspândeşte decadenţa în ţările noastre pentru a-şi proteja interesele coloniale şi a ne îndepărta de religie şi de valorile islamice”.

După ce postările sale au fost publicate, după anunțul câștigătorului, Akrout a încercat să se apere spunând că i-a fost piratat contul. Avocatul său, însă, a recunoscut că poate „a schimbat conţinut publicat pe reţelele de socializare fără a înţelege pe deplin conţinutul”. Akram nu s-a mai prezentat, însă, la ceremonia de premiere pentru cea mai bună baghetă din Franța.

Makram Akrout câştigase titlul care i-ar fi asigurat aprovizionarea cu pâine pentru şeful statului timp de un an, scrie Mediafax.

O femeie din Franţa i-a cerut permisiunea lui Macron să se mărite cu iubitul... mort 

O femeie din Franța dorește să se căsătorească cu iubitul său care a murit, transmite Mediafax. Este vorba despre iubita militarului francez ucis săptămâna trecută în Mali în timpul unei operațiuni a forțelor armate. Pentru a se căsători, femeia are nevoie de acordul președintelui Emmanuel Macron, anunță BFMTV.

Iubita militarului ucis în Mali ii cere lui Emmanuel Macron permisiunea unui „mariaj postum”. Ea a explicat că prin această solicitare vrea „să-i onoreze amintirea și să-i poarte numele” și „să aibă același nume cu fiul său”.

VEZI O femeie îi cere permisiunea lui Emmanuel Macron pentru a se căsători cu iubitul său mort

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel