Britanicul Luol Deng şi-a anunţat retragerea după 15 sezoane în NBA
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Britanicul Luol Deng, jucător emblematic al echipei Chicago Bulls, a semnat un angajament simbolic pentru un ultim sezon la franciza din Illinois înainte de a se retrage la vârsta de 34 de ani, a anunţat jucătorul aflat de 15 sezoane în NBA, informează AFP.

"Vreau ca povestea mea în baschet în calitate de jucător să se încheie acolo unde a început, epilogul unui vis devenit realitate", a scris pe Instagram jucătorul selecţionat de pe a şaptea poziţie de către Bulls la draftul (recrutarea tinerilor jucători) din 2004. Iar venirea sa i-a permis lui Chicago să pună capăt unei absenţe de şapte ani în playoff.

Selecţionat de două ori pentru meciul All Star Game (2012 şi 2013), jucătorul originar din Sudan a disputat 10 sezoane alături de Chicago Bulls înainte să se transfere la Cleveland Cavaliers la începutul lui 2014.

Ajuns în acelaşi an la Miami Heat, unde a rămas două sezoane, şi apoi alte două sezoane la Los Angeles Lakers - în ciuda unui singur meci disputat în sezonul 2017-2018 -, el s-a angajat anul următor la Minnesota Timberwolves.

"Suntem foarte norocoşi că Luol a ales să se retragă de la Chicago Bulls", a declarat preşedintele francizei, Michael Reinsdorf.

"Bulls îi va organiza un meci omagial lui Deng în cursul unei partide care va fi stabilită ulterior în acest sezon", a mai transmis clubul din Chicago.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel