Data publicării:

Britanicul Luol Deng şi-a anunţat retragerea după 15 sezoane în NBA

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Britanicul Luol Deng, jucător emblematic al echipei Chicago Bulls, a semnat un angajament simbolic pentru un ultim sezon la franciza din Illinois înainte de a se retrage la vârsta de 34 de ani, a anunţat jucătorul aflat de 15 sezoane în NBA, informează AFP.

"Vreau ca povestea mea în baschet în calitate de jucător să se încheie acolo unde a început, epilogul unui vis devenit realitate", a scris pe Instagram jucătorul selecţionat de pe a şaptea poziţie de către Bulls la draftul (recrutarea tinerilor jucători) din 2004. Iar venirea sa i-a permis lui Chicago să pună capăt unei absenţe de şapte ani în playoff.

Selecţionat de două ori pentru meciul All Star Game (2012 şi 2013), jucătorul originar din Sudan a disputat 10 sezoane alături de Chicago Bulls înainte să se transfere la Cleveland Cavaliers la începutul lui 2014.

Ajuns în acelaşi an la Miami Heat, unde a rămas două sezoane, şi apoi alte două sezoane la Los Angeles Lakers - în ciuda unui singur meci disputat în sezonul 2017-2018 -, el s-a angajat anul următor la Minnesota Timberwolves.

"Suntem foarte norocoşi că Luol a ales să se retragă de la Chicago Bulls", a declarat preşedintele francizei, Michael Reinsdorf.

"Bulls îi va organiza un meci omagial lui Deng în cursul unei partide care va fi stabilită ulterior în acest sezon", a mai transmis clubul din Chicago.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel