Braşovul - primul judeţ care a finalizat predarea proceselor-verbale la BEC
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Braşovul a fost primul judeţ din ţară care a finalizat predarea proceselor-verbale către Biroul Electoral Central, după scrutinul de duminică, potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului, scrie Agerpres.

"Organizarea la nivelul judeţului Braşov s-a desfăşurat, aş putea spune fără exagerare, ireproşabil, Braşovul fiind primul judeţ din ţară care a finalizat procesul de vot, iar aici mă refer la circuitul buletinelor de vot după închiderea urnelor din seara de 10 noiembrie 2019, începând cu predarea buletinelor de vot până la înregistrarea proceselor-verbale din toate secţiile de votare. Mulţumesc pe această cale tuturor colegilor implicaţi direct în gestionarea acestei părţi a procesului electoral. Mă refer la cei din Biroul Electoral Judeţean, Autoritatea Electorală Permanentă, precum şi colegilor din Ministerul Afacerilor Interne - Poliţie, Jandarmerie, ISU, Prefectura judeţului Braşov, prin aparatul propriu, precum şi prin cele două servicii aflate sub coordonarea Instituţiei Prefectului, respectiv cel de Înmatriculări auto şi Evidenţa Paşapoarte, care au oferit un real suport. Le mulţumesc pentru seriozitatea şi profesionalismul de care au dat dovadă. Aşa s-a reuşit ca, în cursul nopţii de duminică spre luni, la ora 2.00, Braşovul să fie primul judeţ din ţară care să finalizeze predarea proceselor-verbale şi a materialelor electorale utilizate, din toate secţiile de votare, către Prefectura Braşov", a declarat prefectul Marian Rasaliu.

Potrivit procesului-verbal redactat de Biroul Electoral Judeţean Braşov, privind centralizarea voturilor în judeţul Braşov, numărul total al alegătorilor aflaţi pe listele electorale este de 516.560, din care s-au prezentat la urne 277.724.

Dintre cei înscrişi pe listele electorale permanente, s-au prezentat la urne 237.098, iar numărul total al alegătorilor care au votat în altă secţie de votare decât cea în care au fost arondaţi conform domiciliului, înscrişi pe liste suplimentare, s-a ridicat la 39.106.

Urna specială a fost solicitată de 1.520 de persoane.

Numărul total al voturilor valabil exprimate este de 273.155. iar numărul total al voturilor nule este de 4.491.

La nivelul judeţului Braşov s-au primit 570.194 de buletine de vot, fiind rămase neîntrebuinţate şi anulate 292.546, a precizat sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel