Urmărește emisiunea live
Brand de țară. Carmen Avram: Ni l-au făcut alții! O să rămânem cum e copilul acela, bătăușul clasei
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Ioan Radu Gava
Foto: Ioan Radu Gava
Carmen Avram a vorbit despre nevoia României de a avea o Strategie Națională Forestieră.

Invitată la DC News, Carmen Avram, europarlamentar PSD, a vorbit despre nevoia ca România să aibă o Strategie Națională Forestieră menită să genereze un brand care să prezinte „lucrurile bune“ care au început să se întâmple n pădurile din România:

„Tăierile ilegale există și, din păcate, nu sunt singura noastră problemă în păduri. Am observat că totul pleacă de la lipsa unei Strategii Naționale Forestiere. Avem, în prezent, 200.000 de hectare de pădure pe care nu le avem în evidență. Nu știm unde sunt și ce se întâmplă cu ele. Nu au servicii de administrare silvică și nici planuri de management sustenabil.

Apoi, avem legislația care e foarte stufoasă și e greu de gestionat de proprietari. Am cerut, în raportul privind strategia forestieră, o simplificare a legislației. De asemenea, nu corelăm prevederile legale din silvicultură cu reglementări din alte domenii și care țin de alte ministere, cum ar fi codul fiscal, codul penal, codul civil, regimul armelor, protecția mediului, șamd. Avem, totodată, sistemul SUMAL care a trenat pe masa Guvernului luni la rând, în 2016, deși era gata de pe vremea guvernului anterior, când era ministru doamna Pană (n.r. Adriana Doina Pană).

Nu avem forme de sprijin reglementate pentru proprietarii privați de păduri. Ministerul Agriculturii tocmai asta încearcă, să crească atractivitatea și pentru privați, și pentru administratorii publici, de a înființa, menține și gestiona pădurile durabil. Nu avem evidență informatizată a terenurilor forestiere, nu avem indicatori de gestionare durabilă la păduri actualizat la standardele europene, nu avem programe de achiziții de utilaje prietenoase cu mediul care să fie utilizate în păduri și, mai ales, nu avem o strategie de comunicare în mediul silvic. Noi nu avem un brand de țară pentru pădurile noastre. Ni l-au făcut alții din cauza defrișărilor ilegale!“, a precizat Carmen Avram.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Din dronă, poate părea o pădure distrusă, dar realitatea e alta! Carmen Avram: Există campanii de denigrare la adresa României

Carmen Avram: În păduri încep să se întâmple lucruri bune

„Ele există, dar vestea bună e că se lucrează la eliminarea lor și ele nu ar trebui să fie sau să rămână, să dicteze imaginea României. În păduri încep să se întâmple lucruri bune și ar trebui să le comunicăm, pentru că altfel o să rămânem cum e copilul acela care în primii ani de școală e un bully (bătăuș), își bate colegii, dar pe traseu devine un copil bun, însă nimeni nu mai vede asta. Chiar și cu premii, după 12 ani de școală, la sfârșit, toată lumea îl va ține minte ca fiind bully-ul acela care își bătea colegii în clasa I. Trebuie să ne ocupăm un pic și de imaginea noastră și să prezentăm și ce e bun“, a conchis Carmen Avram.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Carmen Avram: Ce ni se pregătește în materie de păduri, de la nivelul UE, și cât de tare trebuie să ne îngrijoreze sau să ne bucure schimbările

Pentru a rămâne la curent cu activitatea europarlamentarului Carmen Avram, urmărește www.carmenavram.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel