Data actualizării:
Data publicării:

„Botoxul Barbie” devine viral, dar medicii îndeamnă la precauție

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Sanatate
WhatsApp
captură video trailer "Barbie"
captură video trailer "Barbie"
Tendința virală a „botoxului Barbie”, din cauză căreia femeile se grăbesc încă de la vârsta de 20 de ani pentru proceduri pe bază de toxine pentru a imita aspectul actriței principale din film, Margot Robbie, poate duce la rezistență în rândul lor și poate împiedica utilizarea medicală în viitor, au avertizat medicii.

Procedura, cunoscută și sub numele de „Trap Tox”, a fost utilizată pe scară largă de medici pentru a injecta o clasă de medicamente cunoscute sub numele de toxine botulinice, cum ar fi Botox, în mușchii trapezi din partea superioară a spatelui pentru a trata migrenele și durerile de umăr, scrie Reuters.

Dar de când filmul „Barbie” a fost lansat în iulie, a existat o creștere a cererii de utilizare ca procedură cosmetică. Hashtag-ul BarbieBotox a avut 11,2 milioane de vizualizări pe TikTok.

Procedura „se presupune că subțiază gâtul și, într-un fel, asta a fost atribuit actriței care o interpretează pe Barbie”, a declarat președintele Revance Therapeutics, Dustin Sjuts, pentru Reuters, într-un interviu.

"Nu tratează ridurile sau pielea laxă. Vor mai puțină circumferință a gâtului, un gât mai subțire și mai conturat", a declarat Scot Glasberg, președinte ales al Fundației de Chirurgie Plastică, care practică în New York.

Aprobarea unor astfel de injecții în scopuri cosmetice se limitează doar la procedurile care implică fața, făcând utilizarea injecției în trapez „off-label”.

U.S. Food and Drug Administration atribuie responsabilitatea utilizării „off-label” profesioniștilor din domeniul sănătății pentru a aprecia astfel de proceduri ca fiind „adecvate din punct de vedere medical”.

Între timp, Revance și Evolus Inc, care produc toxine similare sub mărcile Daxxify și, respectiv, Jeuveau, au declarat pentru Reuters că, deși „Barbie Botox” a devenit o tendință în ultimele luni, ei nu creșteri semnificative în vânzări.

Producătorul de botox AbbVie Inc a refuzat să comenteze.

De obicei, persoanele cu vârsta peste 40 de ani ar opta pentru injecții pe bază de toxine - o piață estimată la o valoare de peste 3 miliarde de dolari în vânzări anuale în S.U.A.

Cu toate acestea, medicii s-au declarat îngrijorați de o creștere a utilizării în rândul femeilor mai tinere - și șase medici citați de Reuters au avertizat că procedurile efectuate de personalul subcalificat cresc riscul de complicații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel