Botezul unui copilaș s-ar fi putut transforma într-o tragedie: Acid în loc de apă sfințită
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay
În general, botezurile sunt zile de ținut minte pentru bucuria pe care sosirea unui nou copil o aduce în familie.

Părinții, invitații, nașul și nașa se adunaseră în biserică cu bebelușul de opt luni, toți pregătiți să înceapă ceremonia de botez. Cristelnița era deja pregătită cu ceea ce părea a fi apă binecuvântată pentru a uda capul micuțului copilaș în semn de purificare, așa cum se practică în credința catolică.

În momentul în care preotul a inițiat ritualul de botez, cel care o ținea pe copilă în brațe și-a dat seama că ceva nu este în ordine: câteva picături din apa sfințită care urma să fie turnată pe capul micuței i-au atins mâna acestuia. Lichidul i-a provocat imediat o senzație de arsură atât de puternică încât bărbatul lovește cristelnița al cărei conținut ajunge pe gâtul copilei, potrivite publicației Gazetta del Sud.

Au urmat moemente de panică când participanții la eveniment și-au dat sema că lichidul nu era apă pură, ci probabil ceva care părea un acid, ușor diluat, dar destul de puternic încât să provoace arsuri.

Ulterior au fost chemați carabinierii care au deschis o anchetă pentru a descoperi ce s-a întâmplat. Se pare că un slujitor de altar a găsit o sticlă care conținea un lichid incolor. Crezând că este apă, băiatul a dus-o la cristelniță. O neglijență care s-ar fi putut termina cu o tragedie.

Copilul a trecut cu bine prin această întâmplare, iar părinții au decis să nu depună plângere. 

Citește și: "Botezul prin cufundarea în apă a pruncului, o practică medievală". Vasile Bănescu: Cred că am devenit hipersensibili

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel