Boris Johnson susţine că este "îngrozit" de concluziile privind petrecerile
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 25 mai 2022, 17:10
WhatsApp
Boris Johnson
Boris Johnson
Boris Johnson s-a declarat „îngrozit” de evenimentele petrecute la petreceri organizate în timpul pandemiei în birouri guvernamentale.

Premierul britanic Boris Johnson s-a declarat „îngrozit" de evenimentele petrecute la petreceri organizate în timpul pandemiei în birouri guvernamentale, dar, în pofida presiunilor, nu pare să aibă intenţia de a demisiona.

„Sunt la fel de surprins şi dezamăgit ca oricine altcineva din Camera Comunelor în legătură cu aceste dezvăluiri. Sunt îngrozit de anumite tipuri de comportament", a declarat Boris Johnson, potrivit cotidianului The Guardian.

Premierul britanic a insistat că petrecerile organizate prin încălcarea regulilor antiepidemice au fost foarte rare, „doar opt în 600 de zile”.

Un raport oficial elaborat de Susan Gray, secretar adjunct al Biroului Cabinetului britanic, a stabilit că Guvernul Boris Johnson „a eşuat în mod grav" în respectarea normelor. „Oricare au fost intenţiile, ceea ce s-a întâmplat la aceste evenimente şi modul în care s-au desfăşurat nu au fost în concordanţă cu reglementările anti-COVID din acea perioadă. Permiterea presiunilor asupra unor oficiali şi consilieri, unele atitudini au fost incompatibile cu reglementările", arată raportul prezentat miercuri de Susan Gray, conform cotidianului The Guardian, notează Mediafax.

Amintim că premierul Boris Johnson a fost amendat recent de Poliţia londoneză în cadrul investigaţiilor privind petreceri organizate în sedii guvernamentale în timpul pandemiei, iar opoziţia laburistă îi cere demisia. Boris Johnson a negat iniţial că ar fi fost încălcate regulile antiepidemice, iar ulterior a argumentat că nu şi-a dat seama că s-a întâmplat acest lucru. Oficlaii de la Downing Street au negat că Boris Johnson ar fi indus în eroare Parlamentul în mod intenţionat.

Numeroşi consilieri ai premierului Boris Johnson au demisionat în februarie pe fondul presiunilor politice apărute din cauza petrecerilor organizate în 2020 şi 2021 în birouri guvernamentale prin încălcarea normelor antiepidemice.

Citește și: Legendele Deltei Dunării. Sacrificiul care a generat creșterea stejarului îngenuncheat de la Caraorman / galerie FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?