Boris Johnson stabilește un plan lent pentru a scoate Anglia din blocaj până în vară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Johnson regretă impactul Covid-19 asupra Regatului Unit
Johnson regretă impactul Covid-19 asupra Regatului Unit
Premierul britanic Boris Johnson a stabilit un plan în patru pași pentru a scoate Anglia din blocajul Covid-19. Restricții severe au fost impuse încă din data de 4 ianuarie, după ce a fost descoperită o nouă variantă mai transmisibilă de coronavirus în sud-estul Angliei.

Dacă totul va fi bine, guvernul Johnson speră că cea mai mare parte a economiei se va putea deschide înainte de sfârșitul lunii iunie, scrie CNN

"Nu există nicio cale credibilă către o Britanie Zero Covid sau într-adevăr către o lume Zero Covid și nu putem persista la nesfârșit cu restricții care ne destabilizează economia, bunăstarea fizică și mentală și șansele de viață ale copiilor noștri", a spus Johnson. ”Această foaie de parcurs ar trebui să fie prudentă, dar și ireversibilă” a continuat el.

Care va fi primul pas

Johnson le-a spus parlamentarilor că primul pas va începe pe 8 martie, întrucât școlile se vor redeschide în cele din urmă în toată Anglia, precum și revenirea la o interacțiune socială limitată în aer liber. Pasul unu va avea, de asemenea, o a doua fază pe 29 martie, unde vor fi ridicate restricții suplimentare, permițând grupurilor să se întâlnească.

Măsuri ridicate treptat

Ridicarea măsurilor va avea loc cu un decalaj minim de cinci săptămâni, a spus premierul.

Pasul patru, care va avea loc nu mai devreme de 12 iunie, va înlătura majoritatea restricțiilor sociale și va redeschide cluburile de noapte. Evenimentele din viața personală precum nunțile nu vor avea limitări dacă lucrurile merg bine. În săptămânile și lunile care preced pasul patru, guvernul va efectua recenzii la evenimente mari în aer liber, precum festivaluri de muzică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel