Borbely: Cine vrea maşină veche, dar nu vrea să plătească taxa auto, să-şi ia maşină din România
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
autoturisme, inmatriculare, taxa de poluare 2011
autoturisme, inmatriculare, taxa de poluare 2011

Românii care doresc să-şi cumpere o maşină mai veche, dar nu doresc să plătească taxa auto ar trebui să renunţe la maşinile din străinătate şi să-şi cumpere automobile deja înmatriculate în România, îi sfătuieşte ministrul Mediului, Laszlo Borbely, pe doritori.

„Sunt destul de ferm atunci când sunt convins că ceea ce fac este foarte bine. E un principiu de bază, cum că poluatorul plăreşte. Dacă cineva este nemulţumit de taxa auto şi nu-şi permite să o plătească, atunci să meargă pe piaţă şi să-şi cumpere o maşină chiar şi veche de 5-6 ani, dar înmatriculată în România“, a declarat Borbely, joi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui Borbely, dintr-un total de 230.000 de maşini second hand care au intrat în România anul trecut, aproximativ 130.000 erau mai vechi de zece ani. „Am statistica anului 2010 care arată că au fost vândute circa 105.000 de maşini noi şi au fost aduse în ţară 230.000 de maşini second-hand, dintre care 130.000 mai vechi de zece ani. România nu poate să-şi permită să cheltuie 722 milioane lei pentru programul Rabla, şi să permită în acelaşi timp, fără niciun fel de rigurozitate şi taxe să se aducă în ţară maşini second“, a atras atenţia Laszlo Borbely.

„E treaba fiecăruia unde vor să-şi înmatriculeze maşina, că e în Ungaria, Cipru sau Bulgaria“

Întrebat ce părere are despre înmatriculările de maşini făcute în Bulgaria, şeful MMP a subliniat faptul că „e treaba fiecăruia unde vor să-şi înmatriculeze maşina, că e în Ungaria, Cipru sau Bulgaria“.

Taxa de poluare auto a crescut, de la 1 ianuarie 2011, în medie, cu 45-50%, în funcţie de vechime şi puterea maşinii.

Modificările taxei auto prevăd aplicarea acesteia de la 1 ianuarie 2011 şi pentru maşinile Euro 5, cuantumul taxei fiind între 40 de euro, pentru o maşină cu motor de 1.100 cmc şi o vechime de doi ani, şi 1.867 euro, în cazul unei maşini noi de 4.200 cmc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel