Reacție din BOR privind videoclipul "Despre Smerenie" al trupei Taxi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Ortodoxe Române, a oferit o reacție, în nume personal, nu ca părere oficială a Patriarhiei, privind videoclipul „Despre Smerenie" al trupei Taxi.

„Cred că Dumnezeu îl preferă pe om atât în spaţiile mari, cât şi în spaţiile mici. E vorba de accentele care trebuie să cadă corect. Omul este important, omul rugător, omul credincios care îşi poate manifesta credinţa lui atât într-un spaţiu mic, pitoresc, aşa cum îl regăsim în istoria vitregă de altfel a poporului nostru, cât şi în biserici mai mari, luminoase, spaţioase cum va fi această catedrală naţională, proiectul ei nefiind, cred, unul suficient de bine înţeles de cei care îl contestă", a declarat Vasile Bănescu pentru Adevărul.

Citește și: Grigore Leșe: Să mă scoată afară din videoclipul contra Catedralei Mântuirii

Întrebat dacă mesajul piesei l-a deranjat, Vasile Bănescu a replicat: „Nu e perceput ca un mesaj orientat împotriva bisericii sau a credinţei. E vorba de exprimarea liberă a unei preferinţe legate de gustul pentru arhitectura bisericii a persoanelor respective".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel